Harper's Bazaar Srbija

Ko je Maya Wigram, manekenka koja je zatvorila Burberry reviju?

Upoznajte ćerku Phoebe Philo.

Protekli meseci bili su uzbudljivi za porodicu Phoebe Philo. Ne samo da je priznata britanska dizajnerka konačno pokrenula svoj brend po napuštanju Celine 2017. godine, već je i njena ćerka napravila prve korake u modnoj industriji – doslovno. 18-godišnja Maya Wigram prošetala je Burberry pistom, tokom Londonske nedelje mode za jesen/zimu 2024.

Pa, ako ste se pitali ko je lice iza tajanstvenog završnog izgleda na poslednjoj Burberry reviji, sada znate. To je bila Maya Wigram, koja je nosila crnu kožnu jaknu s visokim ovratnikom uparenu s kiltom sa škotskim tartanom do poda. Hodajući pistom tokom Londonske nedelje mode zajedno sa imenima poput Lily Cole već je značajan uspeh sam po sebi – naročito za 18-godišnju manekenku. S druge strane, ne možemo, ipak, da zanemarimo činjenicu, da je kreativni direktor brenda Daniel Lee ima blizak odnos sa Phoebe, budući da je radio pod njenim vođstvom kao kreativni direktor ženske mode u Celine od 2008. do 2017.

Pa, šta radi Maya Wigram? Iako su njeni roditelji slavni, nema puno detalja o svežem licu modne industrije. Međutim, znamo da je Wigram rođena 2005. – godinu dana pre nego što je Phoebe napustila poziciju kreativne direktorke Chloé. Dakle, s obzirom na to da je njena majka duboko ukorenjena u svetu mode, nije iznenađujuće što je njeno prvo prisustvo na Nedelji mode bilo kada je bila beba, prisustvujući reviji Chloé S/S 2006 sa svojim roditeljima iza scene.

Osim toga, Maya Wigram ne preferira da bude javno lice. Njen Instagram nalog, koji je privatan, ima samo 1.400 pratilaca. Najveća prisutnost na društvenim mrežama koju smo mogli pronaći kod Wigram je njena aktivnost na Depop-u, gde prodaje neke svoje prethodno voljene odevne komade i dodatke, uključujući neke farmerke i džempere.

Što se tiče budućih projekata Maye Wigram, trenutno se malo zna. Međutim, s obzirom na njen nedavni debi na modnoj pisti, očekujemo da ćemo uskoro videti više od Maye. Ko zna? Možda će modelirati za majčin brend ili čak biti njegovo lice.

Foto: Profimedia

Najnovije