Harper's Bazaar Srbija

Chanel kakav do sada nismo videli: Margot Robbie zasenila na premijeri filma “Suicide Squad”

Posle više od godinu dana pauze, u poslednjih nekoliko meseci mogli smo da vidimo crvene tepihe širom sveta – i to konačno prave, od crvenog pliša koji simbolizuje glamur i osećaj “nečeg novog”, a ne one virtuelne koji su organizatori raznih ceremonija pokušali da nam podvale u doba pandemije. Sinoć  je u Los Angelesu održana premijera drugog dela “Odreda Otpisanih” ili “Suicide Squad”, filma inspirisanog stripovima iz DC sveta. 

Film okuplja razne negativce iz DC stripova, ali ne prati trend popularizacije negativnih likova koji se u poslednjih par godina forsira u Holivudu, udarajući na ljudsku empatiju kao glavni pokretač emocija. U ostvarenju “Suicide Squad” oni su predstavljeni baš onakvi kakvi jesu – zli i neverovatno zabavni. Lik koji je u prvom delu pokupio najviše simpatija bila je upravo Harley Quinn, ne baš mnogo bolja polovina ozloglašenog Jokera. Ulogu je dobila australijanska glumica Margot Robbie, koja nam je sinoć na premijeri pokazala Chanel u ruhu kakvom do sada nismo imali prilike da vidimo. 

Svakim novim korakom po crvenom tepihu, mi smo ubeđeni da je glumica Margot Robbie u prošlom životu bila Francuskinja. I pre nego što je postala lice Chanelove kampanje koja promoviše J12 satove ona je predstavljena kao njegov ambasador, pa smo često u svečanim prilikama mogli da vidimo Margot u haljinama koje je potpisao poznati francuski modni brend. Obično kada neko kaže Chanel, nama je asocijacija svedeno odelo od tvida koje je promenilo svet mode ali kao i uvek, Margot je našla način da nas iznenadi. Na premijeri svog novog filma, ona se pojavila u kombinezonu koji na prvi pogled možda ne deluje ni malo Chanel, ali u svojoj osnovi on je upravo to. 

Gornji deo sa efektom drapiranja oplemenjen je vanvremenskim broševima sa prepoznatljivim logom. Ispod neizostavnog amblema koji predstavlja ovaj brend, možemo da vidimo da se tridesetogodišnja glumica odlučila za prozirni top u mlečno belom tonu. Baggy pantalone su naglašene kaišem sačinjenim od niske bisera, a ceo stajling je uokviren jednostavnim štiklama koje se savršeno uklapaju u koncept minimalizma sa dozom glamura. 

Kombinezon koji glumica nosi je deo kolekcije “Chanel resort 2022” koji je inspirisan prijateljstvom Coco Chanel i francuskog pisca Žana Koktoa. Posle ovog stajlinga, ne možemo ni da pretpostavimo šta nas čeka na premijeri novog “Barbi” filma čije snimanje uskoro počinje, a glavna uloga je pripala upravo Margo Robi. 

Tekst: Tamara Mladenović
Foto: Instagram

Najnovije