Harper's Bazaar Srbija

Čisto, atraktivno, izazovno: Druga revija Daniela Leeja za Burberry

Najiščekivaniji događaj na Nedelji mode u Londonu održan je sinoć, uz prisustvo brojnih celebrity zvanica.

Druga revija Daniela Leeja za Burberry bila je najiščekivaniji događaj na Londonskoj nedelji mode. Mnogo poznatih zvanica okupilo se u londonskom Highbury Fields parku ne bi li ispratilo šta je nekadašnji Bottega Veneta vunderkind predstavio u kolekciji za proleće – leto 2024. Održana napolju – ispod ogromne tende, ne bi li pružila osećaj života na otvorenom, revija je simbolizovala lakoću življenja i jednostavnosti, sa čime je usklađeno i posluženje – hleb od viskija i čaj, služeni u kombiju pored šatora. 

Apsolutno svi, od brit-pop royalitija do Gen-Z zvezda primećeni su na Burberry šouu. Frontmen benda Blur Damon Albarn došao je sa ćerkom Missy, Lennon Gallagher – sin člana Oasisa Liama, modeli Jourdan Dunn, Rosie Huntington-Whiteley (sa suprugom, glumcem Jasonom Stathamom), Georgia May Jagger, Naomi Campbell, muzičari Skepta i Kylie Minogue, glumci Jessie Buckley, Jodie Corner, Barry Keoghan i mnogi drugi.

Revija je počela sa nekolko crnih trenč mantila, nakon čega je nekoliko manekena i manekenki bilo obučeno u odeću bež boje, bio je prisutan i plavi Equestrian Knight, a dominirale su zelena, crvena, bela i pomenuta plava – primećena čak i na usnama manekenki.

Od komada koji će se sigurno nositi u narednom periodu i na našim ulicama, sem crnih trenč matila, jesu čupave papuče, sandale i japanke viđene na pisti, kao i na nogama posebnih zvanica (Kylie, Naomi i Rosie).

Interesantni su i motivi cveća i voća na odeći, rese, pletenina, kao i torbe za nošenje ispod ruku, posebno crne boje. 

I ova revija, kao i šou brenda Coperni, protekla je u znaku incidenta aktiviste organizacije Peta, koji je uspeo da ušeta na modnu pistu i prošeta sa transparentom “Životinje nisu odeća”, ali je bez većih napora ispraćen iz Burberry šatora.

Tekst: J. M.

Fotografije: Profimedia

Najnovije