Harper's Bazaar Srbija

Claudia Schiffer je postala Barbie

Claudia Schiffer dobila je veliku čast – po njenom liku kreirana je nova lutka Barbie!

U čast rođendana supermodela (25. avgusta je napunila 50 godina), Mattel je odlučio da kreira lutke odevene u dizajnerske komade, a zvanično ih je predstavila Claudia. Barbie u prvoj varijanti nosi plavu korset haljinu Versace brenda iz kolekcije jesen/zima 1994.godine, dok u drugoj, ona izgleda elegantno u crnoj midi haljini sa dugim rukavima i potpisom brenda Balmain.

Nažalost, kolekcionarske igračke neće ići u prodaju: napravljene su isključivo za seriju Barbie Style, koja ne ide u masovnu proizvodnju. Ipak, već možete da procenite Mattelove rezultate na Instagramu @ BarbieStyle – na slikama legenda modne piste čak i pozira sa svojom kopijom.

Barbie lutku ne dobijaju sve poznate ličnosti. Obično se prave samo u čast onima koji su dali izuzetan doprinos razvoju kulture i mode. Na primer, jedna od ovih lutki posvećena je legendarnom dekorateru i ikoni stila Iris Apfel. Pored saradnje sa Mattelom, Schiffer je takođe lansirala capsula kolekcije sa brendovima Versace, Frame Denim, Bamford i Lucie Kaas da bi proslavila svoj rođendan. Domenico Dolce i Stefano Gabbana potpisali su i prilagodili jednu od torbi iz svoje kolekcije jesen-zima posebno za nju, a Olivier Rousteing, kreativni direktor kompanije Balmain, čak ju je nazvao „oličenjem vrhunskog modela“.

Najnovije