Harper's Bazaar Srbija

Red carpet alert: Najbolji modni trenuci sa otvaranja Filmskog festivala u Veneciji 2022

Glamur crvenog tepiha dobio je svoju odvažnost.

Glamurozna red carpet moda ponovo se vratila na 79. Međunarodni filmski festival u Veneciji.

Festivalski italijanski dani počeli su 30. avgusta i trajaće do 10. septembra. Iako se događaj isčekuje s nestrpljenjem zbog kinematografskih premijera, on takođe obeležava krucijalan momenat u modnom svetu, sa glumcima, manekenima i poznatim ličnostima koji donose glamur u najnovijim kreacijama emanentnih stilista. Savršen spektakl ujedno i za ljubitelje mode i za filmofile.

Na ovogodišnjem Filmskom festivalu, u naredne dve nedelje, premijerno će biti prikazani mnogi filmovi – što znači da će se svi vrhunski holivudski talenti preseliti u Veneciju za to vreme. Na našem radaru? Blonde sa Anom de Armas, Bones & All sa Timothéejem Chalametom, Tár sa Cate Blanchett, i White Noise sa Jodie Turner-Smith.

Na otvaranju, zvezde su nam najavile i šta možemo očekivati kada je red carpet stil u pitanju. Julianne Moore – ovogodišnja predstavnica festivalskog žirija – pokazala nam je odvažnu eleganciju u providnoj Valentino haljini, ukrašenoj detaljima u vidu šarenolikih šljokica. Mariacarla Boscono ispratila je tu energiju u Jean Paul Gaultier prozirnoj haljini od tila, ispod koje je imala samo nude donji veš.

U naredne dve nedelje očekujemo još mnogo fantastičnih modnih momenata, a do tada pogledajte sjajne kreacije i sofisticiranost sa otvaranja venecijanskog Filmskog festivala u galeriji.

 

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije