Designer talks: Senka Kljakić, Dragoslav Rajičić, Aleksandra Žiravac, Tijana Milutinović

Mladi dizajneri govore o procesu stvaranja modnih kolekcija. Kako taj proces izgleda? Šta je u njemu najteže i najizazovnije? U čemu najviše uživaju? Sumnjaju li u sebe? Šta im predstavlja najveću satisfakciju?

Ne zaboravite jednu stvar. Iza svih tih modnih komada kojima se divimo, kupujemo ih i nosimo sa uživanjem stoje stvarni ljudi sa svojim pričama u kojima ima mnogo želje, napora i truda, strasti, uspona i padova, strepnje i radosti. Zbog toga u serijalu “Designer talks” slušamo priče koje stoje iza onoga što vidimo u izlogu, na rafu ili u modnom magazinu.

Uživajte u prvoj epizodi.

Dragoslav Rajačić (36)

IG profil: @dragosandjeles

Senka Kljakić (36)

IG profil: @senka__

Senka Kljakić rođena 1984. godine u Beogradu. Diplomirala je 2009. godine na FPU, odsek kostim / savremeno odevanje. Radila je na više različitih projekata u okviru modnog dizajna, filma i pozorišta. Godine 2010. počela je rad na svojoj autorskoj mini modnoj liniji.

Aleksandra Žiravac (41)

IG profil: @heliosuranus

Aleksandra Žiravac je rođena 1979. godine u Čačku. Završila savremeno odevanje na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i studirala Fashion design postgraduate program – Instutut Francais de la Mode u Parizu. Freelance projektima se bavi od 2006. Od 2008  radi u industriji kao dizajner muske odece, a od  maja 2011 ima iskustvo i  kao product manager. U autorskim radovima autosopsis joj je polazište.


Tijana Milutinović (32)

IG profil; _tijana_milutinovic_

Intervju sa Tijanom Milutinović i Senkom Kljakić pročitajte na sledećem linku.

Diplomirala je na Fakultetu primijenjenih umetnosti u Beogradu na odseku kostimografije u klasi profesorke Ingrid Huljev, a ubrzo nakon toga počela je ozbiljno da gradi sopstvenu liniju odeće.

 
 
Autor: Mila Đenić
Video editor: Ana Šneblić

Najnovije