Fashion drama: Zašto Dior tuži Valentino?

Okršaj dva modna giganta je u punom jeku.

Jedna od najlepših revija visoke mode, koje su održane prošle nedelje, bila je ona koju je predstavila modna kuća Valentino. Kolekciju za jesen/zimu 2022-2023, kreativni direktor brenda, Pierpaolo Piccioli, umesto u Parizu organizovao je u rodnom mestu brenda, Rimu, i to na jednom od njegovih najpoznatijih lokaliteta – Španskim stepenicama.

A umesto da svom nekadašnjem saradniku i kolegi, Pierpaolu, čestita na fantastičnoj reviji (osam godina bili su zajedno na čelu kuće Valentino), Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorka Diora, poslala mu je jednu drugačiju čestitku, onu koja se obično šalje u plavoj koverti.

Kako prenose svetski mediji, tužbu kući Valentino uručio je menadžer za prodaju kuće Dior u Italiji i tražio 100 hiljada evra odštete.

O čemu se radi?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Kako bi se prezentovala revija, ceo trg ispred Španskih stepenica, sam lokalitet i nekoliko ulica u kojima se nalaze radnje čuvenih svetskih brendova, među kojima su Dior, Camper, Chanel, Gucci i mnoge mnoge druge, morali su biti, praktično, zatvoreni.

Važno je napomenuti da je kuća Valentino dobila sve potrebne dozvole kako bi održala reviju na Španskim stepenicama, plus je poslala pismenu poruku svim “kolegama – komšijama” koje imaju radnje u blizini, da im je tog dana promet – zahvaljujući ljudima koji dolaze da gledaju reviju, zagarantovan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentino (@maisonvalentino)

Kuća Dior se upravo na te Valentinove reči i pozvala – na dan održavanja revije apsolutno im niko nije ušao u radnju, nije mogao ni da priđe butiku od ranih jutarnjih sati, kad je modni šou pripreman, do kasnog popodneva. Plus, bio je petak, jedan od najprometnijih dana, a butik je ceo dan bio prazan.

Ukoliko odšteta ne bude uplaćena u traženom roku, “Dior će biti primoran da preuzme neophodne pravne mere“, navedeno je u saopštenju koje je prvi preneo modni WWD portal.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije