Harper's Bazaar Srbija

Dobrodošli u Rue Cambon: kako je nastala kolekcija Chanel couture

Modna kuća Chanel je predstavila tri kratka filma sa učešćem studijskih radnika „Naravno, svaki milimetar je važan. Ovo je moda!“ – kaže radnik kompanije Chanel.

Chanel Haute Couture kolekcija, predstavljena je 7. jula na mreži. Dva dana nakon premijere, modna kuća prima goste u svoj inspirativni hram: atelje Rue Cambon, 31.

U seriji od tri kratka filma možete osetiti uzbuđenje svih radnika pre projekcije – bez obzira u kojem se formatu odvija. Virginie Viard sa maskom strogo pregleda sve stajlinge. Tim iz modnog ateljea uvek tačno razume njene ideje, može se dogoditi bilo šta: odjednom se celokupni koncept može dramatično promeniti. Međutim, najvažniji koncept u bilo kojoj kolekciji couturea mogu biti samo detalji i majstorstvo. Najmanji ubodi se stvaraju, šljokice i perje bez težine ručno je pričvršćeno hiljadama ponovljenih pokreta tankih prstiju majstora. Najvažnije je shvatiti da Chanel prikazuju upravo vlasnici ovih zlatnih ruku koji su zaslužni za lepotu na pisti ili, kao sada, na našim ekranima. Nova modna sezona postavila je jasno šta je zaista važno.

Pogledajte dokumentarce koji otkrivaju sve detalje nastanka bajkovitih Chanel kolekcija.

Najnovije