Harper's Bazaar Srbija

Dolce & Gabbana Alta Sartoria i Alta Moda biće prikazane u Firenci

Oda visokoj modi na Pitti Immagine Uomo 98.

U Firenci će 2. i 3. septembra biti održan niz manifestacija Dolce & Gabbana Alta Moda. Italijanski dizajnerski dvojac pokazaće celu predstavu posvećenu istoriji i tradiciji zanatstva u Firenci. Zajedno sa Domenicom i Stefanom svoje radove će prikazati lokalni majstori koje su lično odabrali dizajneri.

Cilj projekta je da se posetiocima Pittija i modne zajednice prikaže autentična tehnika i ono najbolje što se stvara pod brendom Made in Italy. Događaj će biti emitovan na mreži na platformama Pitti Immagine i Dolce & Gabbana.

Inicijativu takođe podržavaju opštinske institucije: firentinski centar za italijansku modu (Centro di Firenze per la Moda Italiana), osnovan 1954, i zvanično gradsko predstavništvo Grada Firenca.

“Srećni smo što će se naš sledeći nastup Alta Moda održati u Firenci, gradu koji volimo. Ovo je kolevka renesanse i svega “italijanskog”. Pokazati naš posao ovde je san koji je postao stvarnost, pogotovo zato što smo imali priliku da sarađujemo sa lokalnim zanatlijama koji u svojim ateljeima čuvaju neprocenjivu tradiciju“, rekli su Domenico i Stefano.  

 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana) onDec 8, 2019 at 7:59am PST

Najnovije