Elena Metei: U naručju prirode

Elena Matei nosi top i pantalone SCAPADONA i vintidž čizme

Modni svet često se u velikoj meri oslanja na prirodu kao neiscrpnu inspiraciju, i upravo je ona poslužila kao nadahnuće za naslovnu stranu i modni editorijal koji prati avgustovsko izdanje magazina Harper’s BAZAAR. U to okruženje savršeno se uklopila zvezda naše naslovnice Elena Matei, model sa zavidnom internacionalnom karijerom. I dok željno iščekujemo izlazak njenog muzičkog albuma, donosimo vam iskrene odgovore na pitanja koja se tiču karijere, njenim početcima ali i o muzici kojoj se jednako priklonila.

Rodom ste iz Moldavije, dugo godina se bavite modom. Kako je krenuo vaš modni put?

Moj agent me je sasvim slučajno otkrio u Bukureštu, I iako nikada ranije nisam pomišljala da se bavim modelingom potpisivanje ugovora je najbolja odluka koju sam mogla da donesem.

U SAD ste oktriveni  sasvim slučajno na 5. Aveniji u Njujorku kada ste se vraćali kući. Da li ste uopšte mogli da pomislite da će se tako nešto dogoditi?

Nikada nisam ni pomislila, ali sećam se da dok sam šetala I razmišljala baš o toj agenciji neko je stao pored mene I rekao: Mi smo iz elita I želimo da potpišemo ugovor sa vama. Bilas am I više neko srećna.

Provodite vreme na relaciji Njujork – Evropa. Kako uspevate da uskladite svoje profesionalne I lične obaveze?

Ja volim svoj posao I pored modelinga sam se vratila svojoj prvoj ljubavi – muzici, I na tome vredno radim. Kada volite svoj posao ni[ta vam nije te[ko. Sada jedino teže uklapam svoje obaveze s obzirom na mog psa.

Vaše ime je u knjizi Russell-a James-a, Angels’, Victoria Secret knjiga. Kako se to dogodilo?

Russell je jedan od najboljih fotografa u modnoj industriji, veima talentovana, vredna I skromna osoba. Prvi put kada me je video rekao je “ti pripadaš anđelima” . Nisam mogla da verujem, ali desilo se I na tome sam jako zahvalna.

Radili ste kampanju za Raw Spirit Fragrances koju je tako]e fotografisao Russell James. Recite nam nešto više o tom iskustvu.

Bilo je to zaista sjajno iskustvo, osetila sam ko sam zapravo I na samom snimanju sam imala super vibravije sa celom ekipom.

Košulja Simona Cirsellini Šešir Kristina Dragomir

U vašem profesionalnom portfoliju postoje brojne piblikacije. Koliko je potrebno truda, rada I odricanja?

Volim svoj posao. I ako mi je nekada teško ja želim da radim sve više I više. To je adrenalin.

Piblika je imala priliku da vas vidi naTommy Hilfiger pisti. Koliko vam žnači takvo iskustvo?

Bilo je sjajno iskustvo upoznati svu modnu industriju skoro na jednom mestu. Sjajna revija, sjajni ljudi, I na kraju me je impresionieao Tommy Hilfiger. Zaista je fin I pun radosti.

Pored mode bavite se I muzikom. Trenutno radite na novom muzičkom albumu. Recite nam nešto više o tome.

Da, da, naporno radimo na novom muzičkom albumu već godinu dana I nadamo se da će uskoro ugledati svetlost dana. Snimili smo I video spotove koje prrate album, tako da se posao privodi kraju. Jedva čekam.

Kako izgleda vasa dnevna beauty rutina?

Sve se svodi na dobru hidrantnu kremu sa zaštitnim faktorom. Uz to se naravno nikako ne izlažem suncu jer jako šteti koži, takođe ne koristim jaku šminku. Manje je više.

Kako se opuštate I postižete balans između poslovnih I privatnih obaveza?

Više sam fokusirana na posao nego na privatni život, zaisza volim to što radim I mogu slobodno reći da sam za sada na dobrom putu.

Košulja MVP Wardrobe Top PHILOSOPHY di Lorenzo Serafini

English here:

You are from Moldova and you have been involved in fashion for many years, how did your fashion journey begin?

 I was discovered in Bucharest by my agent but I never thought about modeling and surprise was my best decision of my life to accept and to be signed.

In the US, you were discovered in 2016 on 5th avenue in New York when you were walking home. Could you even think that something like that would happen?

I would never ! But I remember that time while walking I was thinking about that agency and someone from there actually stoped and said we are from Elite we would like to sign you! I was beyond happy !!!

You spend time on the New York-Europe route. How do you manage to balance all your professional and personal commitments?

Well I love my job and between modeling I went back to my first love music witch I’m working hard. When you love your job is not hard to manage. Now it’s harder with my dog only :))

Your name is in the Russell James ‘Angels’ Victoria Secret book. How did it happen?

Well Russell is one of the best photographers in fashion industry and very talented modest and hard working person so when we’ve meat first time he said “You belong to Angels”. I could not believe but happened . I’m so thankful .

You had a campaign for Raw Spirit Fragrances also shooted by Russell James. Tell us more about that experience?

Was such a great experience It made me feel who I am (row spirit) and I had a super vibe on the set with all crew.

Džemper i šorts Scapadona 

There are numerous publications in your professional portfolio. How much effort, work and sacrifice does it require?

I love my job so even tho sometimes is getting harder I want to work more and more . It’s like adrenaline. 

The audience had the opportunity to see you in the ‘Tommy Hilfiger’ runway show. How much does such an experience mean to you?

That was a great experience to meet all fashion industry in one spot almost. Great show great people and finally I was impressed by Tommy Hilfiger how nice he was and full of joy.

Beside fashion, you are also involved in music, now you are working on a new music album. Tell us more about it?

Yes yes we are working hard on music album already a year so hopefully soon is out. We’ve filmed the videos so work in progress (can’t wait).

How does your daily beauty routine look like?

All steps of cleaning good hydration cream spf (is a must) no exposure to sun ( is damaging the skin) and not heave makeup. Less is more.

How do you relax and achieve a balance between private and business?

I’m more focus on business than private to be honest I love what I do so for now I’m really on roll.

Haljina Simona Corsellini Čizme Handcrafted Cowboy Boots

Razgovarala: Tamara Bogunović

Fotografije: ȘTEFAN DANI / @stefandani
Stilista: IRINA HARTIA / @irinahartia
Šminker: ALEXANDRA CRĂESCU / @alexandracraescu
Frizer: ADELINA WAGENPFIEL / @wagenpfiel.adelina
Model: ELENA MATEI (ELITE NY) / @elena__matei
Asistent stiliste: FLORENTINA ROICIU / @florentinaroiciu
Asistent šminkera: RUXANDRA MILEA-POPA / @ruxandra.mileapopa
PR agent: VALENTINA GUROVA / @valentinagurova

Najnovije