Givenchy najavljuje novog kreativnog direktora

Matthew Williams će preuzeti čelo francuske modne kuće nakon odlaska Clare Waight Keller, koja je najavila svoju ostavku u aprilu.

Williams je poznat po svom radu u muzičkoj industriji, sarađujući sa Lady Gagom i Kanye Westom, a dizajner trenutno vodi svoj brend 1017 Alyx 9SM, koji je lansirao 2015. On će i dalje nastaviti svoj posao, uz novu ulogu u Givenchyju.

„Zahvalan sam grupi LVMH što mi je dopustila da ispunim svoj životni san” rekao je Wiliams u saopštenju za štampu. „U ovim neobičnim vremenima za svet, želim da pošaljem poruku nade, zajedno sa svojom zajednicom i kolegama, i nameravam da doprinesem pozitivnim promenama.”

Williams će preuzeti mesto Clare Waight Keller koja je bila prva ženska kreativna direktorka Givenchyja, a svoju prvu kolekciju za Givenchy će predstaviti u oktobru.

“Veoma sam srećan što se Matthew Williams pridružio grupi LVMH. Otkako je učestvovao u dodeli nagrada LVMH 2016. godine, imali smo zadovoljstvo da ga posmatramo kako se razvija i postaje veliki talenat kakav je danas. Verujem da će njegova jedinstvena vizija modernosti biti odlična prilika za Givenchy da napiše novo poglavlje sa snagom i uspehom.” – rekli su iz LVMH.

harpersbazaar.com

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by GIVENCHY (@givenchyofficial) onJun 15, 2020 at 6:15am PDT

Najnovije