Harper's Bazaar Srbija

Glumci koji su zadržali svoje kostime iz filmova i serija

Neki od vaših omiljenih outfita sa malih ekrana, nalaze se u garderoberima glumaca čiji su ih likovi nosili.

Dobar kostim može uzdignuti ili potpuno pokvariti utisak o liku iz serije/filma. Garderoba doprinosi ličnosti lika i priči koju prenosi.

Ponekad su to sasvim obični komadi fast fashion brendova, ali neretko se kostimografi okreću i luksuznim dizajnerima, ali i custom made garderobi za određene uloge glumaca. Neke zvezde se toliko povežu sa svojim likom da iz sentimentalnih razloga požele da zadrže određeni kostim, koji je obeležio određenu ulogu, poput kožne jakne Arye Stark u GoT-u, ali i iz prevashodno modnih razloga – Reese Witherspoon odnela je sa seta je svih 77 pari Jimmy Choo cipela koje je njena junakinja nosila u Leggally Blonde filmu.

U nastavku teksta donosimo vam velika holivudska imena koja nisu želela da napuste uloge – barem u modnom smislu.

Reese Witherspoon 

Reese Witherspoon bila je modni pionir u filmovima kasnih 90-ih i ranih 2000-ih. Njena najlegendarnija uloga Elle Woods u Legally Blonde imala je neke od najboljih stilskih momenata na ekranu. Za nastavak filma, Legally Blonde 2: Red, White & Blonde, glumica je ugovorila da zadrži čitav garderober koji je uključivao 77 pari Jimmy Choo cipela.

Anya Taylor-Joy 

Serija Queen’s Gambit držala je sve u neizvesnosti od početka do kraja. Nije bilo potrebno da znate mnogo o šahu da biste zavoleli ovu emisiju. Veliki poklon gledaocima bila je moda iz 60-ih koju je nosila Beth Harmon – lik Anye Taylor-Joy. Mnogi od glumičinih kostima su ručno rađeni za nju i morala je da ih drži upakovane tokom snimanja.

Gabrielle Union 

Bring It On je film koji je obeležio pop kulturu. Gabrielle igrala je antagonistkinju, glavnu navijačicu takmičarskog tima. Union je zadržala svoju navijačku uniformu Clovers – čak ju je nosila kao kostim za Noć veštica 2019.

Dakota Johnson

Na početku karijere, Dakota igrala je stidljivu spisateljicu po imenu Anastasia Steele u zapaženoj filmskoj trilogiji Pedeset nijansi sive. Ovi filmovi su bili sve samo ne konvencionalni. Dok glumica nije zadržala nijedan kompletan outfit iz serijala, odnela je sa sobom deo donjeg veša koji je posedovao njen lik.

Sarah Jessica Parker 

Sarah ima jedan od najistaknutijih garderobera u istoriji televizije. Seks i grad doneli su neke od najboljih modnih on-screen trenutaka sa SJP na čelu. Glumica je priznala da je zadržala sve svoje outfite iz serije od šest sezona i dva filma. Takođe, otkrila je da ih čuva u skladištu organizovanom po sezoni, epizodi i sceni.

Jennifer Lawrence 

Jennifer igrala je neustrašivu streličarku Katniss Everdeen u filmskoj trilogiji Igre gladi. Tokom celog filma, njen lik nosio je kožnu jaknu i čizme, koje je glumica na kraju i uzela.

Robert Pattinson

Uprkos osećanjima Roberta prema Twilight-u, glumac se pobrinuo da uzme poklon za rastanak sa seta. U pitanju je bio donji deo donjeg veša svog lika, koji je odneo sa sobom kada je napuštao film.

Maisie Williams 

Arya Stark obeležila je uzlaznu karijeru Maisie. Na kraju osmogodišnje serije Igre prestola, mlada glumica zadržala je svoju braon kožnu jaknu koja je bila ključni element njene garderobe u serijalu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arya Stark (@aryastark80)

Foto: Profimedia, Instagram

Piredila: T.M.

Najnovije