Harper's Bazaar Srbija

H&M je predstavio svoju kolekciju SS21 na Nedelji mode u Kopenhagenu

Nedelja mode u Kopenhagenu, koja je započela juče i odvija se isključivo putem interneta, izabrala je H&M za predstavljanje kolekcije H&M Studio SS21.

Kolekcija nosi naslov “Treasure Forever” i prema navodima kompanije, nastala je na osnovu „avanture i slobode izražavanja“.

Kolekcija za proleće i leto 2021. inspirisana je pojavama lovaca na blago i nudi komade koji kombinuju dinamičnost, moderne forme i opuštene elemente. Napravljena je prvenstveno od materijala iz održivih izvora, u njoj se nalaze ključni komadi kao što su pletena bluza, crna haljina sa resama od somota i crne čizme preko kolena od kože VEGEA. Eksplozivna paleta boja korala i neonsko žuta inspirisane su blagom i vodenim bićima, a uravnotežene su neutralnim tonovima bež i crne boje.

“Muza Studio SS21 kolekcije pronalazi avanturu i maštu čak i u svakodnevnom životu. Kolekcija se sastoji od optimističnih komada koji nude udobnost i samopouzdanje. Svestrana linija ispunjena je dinamično prilagođenim elementima i ‘srećnim’ komadima za naše kupce, koji će ih zauvek zadržati kao blago “, rekla je o kolekciji Ann-Sofie Johansson, umetnička savetnica H & M-a.

Angelica Grimborg, dizajnerka iz studija H&M, kaže: “Želeli smo da uhvatimo raspoloženje samopouzdanog istraživača koji se slobodno izražava, pa kolekcija uključuje mnoštvo smelih komada sa podvodnim referencama. Suknja sa resama gotovo izgleda poput hobotnice. Kratka, obojena kožna jakna moderna je verzija klasičnog mornarskog odela. Na sličan način dodali smo elemente kao što su detalji koji se vrte i posebnu dugmad kako bi komadi izgledali kao da su izvučeni iz okeana.“

Kolekcija će biti dostupna na hm.com od 18. februara.

Najnovije