H&M kolekcija za proleće pokreće dalje inovacije u održivosti

H&M je napravio još jedan hrabar korak napred na svom putu ka održivijoj modi, vodeći promene u modnoj industriji tako što je uvrstio nov, inovativan materijal u svoju prolećnu kolekciju - Agraloop™ Biofibre™. Ovog proleća kolekcija nudi miks sportskih komada sa puno minimalističkih elemenata koji podsećaju na modu devedesetih, a u prodaji će se naći od 1. aprila u svim H&M prodavnicama u Srbiji. 

Inspiracija za kolekciju potekla je iz minimalističke nonšalantnosti devedesetih koja se poigrava sa volumenom i jednostavnim krojevima. Ključni komadi su haljine, košulje bez rukava, jednoredni sakoi, kratke pantalone sa elastičnim pojasevima, denim pantalone i mantil.

Nakon što je debitovao za H&M Conscious Exclusive za jesen/zimu, Agraloop™ Biofibre™ je sada deo glavnih kolekcija, što je praktičan dokaz da je pomenuta kolekcija pravi inkubator novih tehnologija i materijala. Dobijen otpadom od prehrambenih useva, u ovom slučaju otpad od konoplje uljanog semena, i pretvoren u prirodno vlakno, Agraloop ™ Biofibre ™ može se naći u nekoliko komada, kao što je duks sa kapuljačom i mantil lagane strukture.

Ostatak kolekcije sadrži druge materijale koji su nastali iz održivih izvora, poput organskog pamuka i lana, što reflektuje H&M-ovu ambiciju da do 2030. koristi isključivo 100% reciklirane materijale ili one koji su nastali iz održivih izvora. Što se tiče palete, boje su uparene i neutralne - bež, siva i crna, što omogućava mnoštvo kombinacija i stajlinga.

PROMO

Pročitajte još

Pročitaj još

NOSI, NEGUJ, RECIKLIRAJ - Minna Carlberg o viziji H&M-a

U intervjuu za Harper's BAZAAR Srbija, razgovarali smo o zelenijoj budućnosti, jesenjim trendovima i novim inicijativama H&M grupe.

Pop-art alert: H&M muška kolekcija sa printovima Kita Haringa

H&M sa ponosom predstavlja najnoviju kolekciju muške odeće sa printovima Kita Haringa, legende američke pop-art scene.

Rolke kao omiljena zimska investicija

Sniženja počinju, a ako još uvek niste odabrali svoj omiljeni komad, pravi je čas da to i učinite.

7 all-time komada za svaki dan

Klasični odevni komadi su uvek pametna investicija.

Esquire i HM predstavljaju AthleisureMan kolekciju

Upravo u tome je prednost Athleisure kolekcije koja je savršena za svaki dan u nedelji. Od poslovnih prilika do izlazaka i sporta, komadi koji čine deo nove muške kolekcije predstavljaju pun pogodak. Najpreciznije bi se mogla opisati kao streetwear ali budući da je vrlo komforna i udobna odgovaraće i muškarcima koji preferiraju sportski stil odevanja.

H&M najavljuje saradnju sa Džoanom Ortiz na kolekciji punoj živopisnih printova

H&M sa uzbuđenjem najavljuje saradnju sa kolumbijskom dizajnerkom Džoanom Ortiz na koketnoj i ženstvenoj kolekciji. Zajedno sa živopisnom paletom boja, egzotičnim cvetnim printovima i glamuroznim siluetama, koje su sinonim za Ortiz i njen dizajn, kolekcija obiluje elegantnim haljinama koje se mogu nositi tokom čitavog dana. Ekskluzivni „pre-drop“, koji se sastoji od četiri haljine, biće dostupan od 3.decembra, a glavna kolekcija predstaviće se u