Harper's Bazaar Srbija

Impresivni enterijer Louis Vuitton butika u Tokiju

Kuća Louis Vuitton je upravo otvorila svoju novu renoviranu prodavnicu u Tokiju.

Transformaciju postojeće prodavnice su osmislili arhitekte Jun Aoki i Peter Marino, stvarajući potpuno novu visokogradnju koja skladno koegzistira sa ostatkom pejzaža.

Zgrada u kojoj se butik nalazi pripada Louis Vuittonu od 1981. godine, međutim nova moderna varijanta odražava kretanje vode. Nežne, valovite staklene fasadne površine oponašaju kretanje vode i odražavaju različite nijanse spolja i iznutra. Zgrada ima sedam spratova, od kojih su četiri namenjena prodajnom prostoru, a na ostalim spratovima su privatni saloni. U prodavnici se takođe nalazi i Le Cafe V, gde poznati kuvar Yosuke Suga po drugi put sarađuje sa kućom na meniju i dodaje prvu liniju čokolade Louis Vuitton – Le Chocolat V.

Staklena fasada je delo Jun Aoki-ja, koji ju je osmislio kao „vodeni stub“, ojačan dvobojnim filmom koji kontinuirano proizvodi razne boje. Enterijer je dizajnirao Peter Marino – glavno stepenište je isklesano od rezbarenog hrasta.

Pored novih kolekcija, prodavnica će ugostiti i ekskluzivne komade, a otvaranje će biti obeleženo kolekcijom predmeta od kože „Celebrating Monogram“ iz 2014. godine koja je nastala kao saradnja kuće sa Rei Kawakubo.

foto: hypebae.com

Najnovije