Harper's Bazaar Srbija

Jean Paul Gaultier najavio sledećeg dizajnera za najnoviju saradnju

Kapsula kolekcija biće predstavljena istovremeno sa Met Galom u Njujorku.

Shayne Oliver je sledeći gost dizajner za Jeana Paula Gaultiera, poznat po svojim saradnjama sa nezavisnim brendovima. Godine 2022. odeljenje za ready-to-wear brenda okrenulo se Y/Project-u za posebno dizajniranu kapsula kolekciju, gde je Glenn Martens reinterpretirao neke od klasičnih komada brenda poput tromp l’oeil na teksasu, sakoima i minisuknjama.

Sledeći korak bio je KNWLS, koji je uzeo svoj potpisani rastegljivi pleten materijal i prekrio ga legendarnim tattoo printom. Sada je JPG upravo otkrio da je američki dizajner Shayne Oliver zauzet lansiranjem svoje sledeće kapsule za Gaultier, koja će biti predstavljena 6. Maja – tokom noći Met Gale.

Kaže se da se dizajner inspirisao Gaultierovim statusom “enfant terrible” francuske mode devedesetih godina, stvarajući kapsula kolekciju koja kombinuje savremenu interpretaciju i kulturu. “Nisam želeo da kolekcija bude jedna moderna verzija kulture,” rekao je Oliver za BOF u intervjuu. “Činilo se prirodnijim da reinterpretiram komade koje smatram važnim u modernoj garderobi i pojačam ih.”

Oliverova kritika moderne garderobe uključivaće oko 50 komada sa torbama oko struka, kaiševima, širokim teksasom i logotipovima izmišljenih brendova poput GLTR Sportswear.

Foto: Profimedia, Instagram

Najnovije