Harper's Bazaar Srbija

Vodič lenje devojke za brzo letnje stilizovanje

Saveti kojima se bez napora postiže šik izgled.

Motivaciju za kreiranje outfita i šminkanje u vrelim letnjim mesecima zaista je teško pronaći. Ali evo jedne male tajne: Leto je najzahvalnije godišnje doba za šik stilizovanje bez ulaganja previše truda i napora u čitav proces.

Nekoliko jednostavnih stilskih saveta je sve što će vam biti potrebno za izgled koji kao da je kreiran satima, umesto odvojenih realnih 10 minuta vremena…

Sva prednost haljina

Rekli smo više puta i ponovićemo opet: najbolja stvar u vezi sa haljinama je što sa jednim predmetom dobijate čitav outfit, koji je potrebno samo da ‘nabacite’ na sebe. Zaboravite na suvišna gomilanja – dovoljno je da odaberete dva, tri stila, koja možete nositi u različitim prilikama, uz ražličite kombinacije aksesoara.

Pripremite outfit za sutra pred spavanje

Ako spadate u spavalice, koje neprekidno pomeraju jutarnji alarm, te redovno kasnite svuda, ono što će vam svakako olakšati pripremu i obezbediti dobar stajling je unapred odabran outfit.

Kreirajte proveren stajling

Kada znate koja odeća radi u vašu korist i u kojim komadima se osećate najbolje, napravite mentalnu listu od par outfita za kojima ćete uvek moći da posegnete kada ste u dilemi ( ili mrzovolji) oko spremanja.

Investirajte u aksesoar

Znate šta će podići i najobičniji outfit, poput kombinacije belog topa i džinsa? Detalji! Zlatna ogrlica, naočare za sunce koje odgovaraju vašem obliku lica i statement komad (ili dva), možete konstantno uklapati uz garderobu kako bi izgledalo da ste se prilično potrudili – čak i ako niste.

Usavršite ‘no-makeup’ make up rutinu

Leto je savršeno za “no-make up” stil šminkanja, što uključuje nekoliko laganih proizvoda: bazu, hidratantno rumenilo za naglašene jagodice, maskaru i nude ruž za usne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMY ZHANG (@theluxilook)

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

 

Najnovije