Kate Middleton opsednuta je tufnama i za to postoji psihološko objašnjenje

Retko koje javno pojavljivanje vojvotkinje prolazi bez haljina sa populatnim printom.

Kate Middleton izgledala je spektakularno na Vimbldonu u svojoj azurno plavoj haljini sa belim tufnicama Alessandre Rich, a samo pre nekoliko nedelja nosila je zadivljujuće belu haljinu sa krupnim, crnim tufnama na Royal Ascotu. Ko bi mogao da zaboravi i elegantnu, crnu haljinu sa belim tufnicama vojvotkinje, na pomenu princa Philipa za Dan zahvalnosti.

Koja je pozadina prečeste upotrebe ovog stila?

Prema psihologiji, print u vidu tačica na odeći označava razigranost, te neko ko nosi tufnaste haljine želi da pokaže da je zabavan, ali i da prikaže svoj mekši pristup u datoj prilici. Pomisao na tačkice mami nam osmeh na lice.

No, ovo saznanje može baciti intrigantno svetlo na Kate-inu odluku da nosi tufnastu haljinu na komemoraciji pokojnom princu, vojvodi od Edinburga u martu, gde su joj društvo pravila i deca – prinčevi George i Louis, kao i princeza Charlotte. Ipak, izbor vojvotkinje da nosi crnu haljinu sa diskretnom malom belom polkom označavao je dašak topline i otvorenosti na sumornom događaju za decu.

Kate, opet, ima svoja ograničenja u nošenju ovog veselog dizajna. Ograničava se na tamnu, crno-belu estetiku kojom demonstrira svoje sofisticirane i elegantne manire.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije