Harper's Bazaar Srbija

Kolekcija Kenzo x Kansai Yamamoto – oda japanskim dizajnerima

Felipe Oliveira Baptista se divi japanskoj umetnost kroz novu kolekciju.

Za svoju drugu kolekciju kao kreativni direktor Kenza, Felipe Oliveira Baptista predstavlja liniju  koja objedinjuje umetnost Kenza Takade, osnivača kuće i japanskog dizajnera, Kansai Yamamotoa.

Dve legende preminule su ove godine sa nekoliko meseci razlike, međutim Baptista je uspeo da dobije njihov pristanak za nastavak ove saradnje pre godinu dana, 2019. godine, kada je upoznao obojicu.

Portugalski dizajner kombinuje zajedničke elemente predstavljenim u radu i Jamamota i Kenza, poput životinja i prirode koji se pojavljuju u klasičnoj japanskoj umetnosti, ali i sa njihovom zajedničkom strašću za pankom i modom.

“Kenzoa sam prvi put upoznao u julu 2019. godine, a Kansaia u avgustu 2019. godine u Parizu. Uz blagoslov dvojice prijatelja započeli smo rad na ovoj kolekciji, gde smo kombinovali Yamamoto slike i motive sa Kenzo arhivskim grafikama. Tako smo za kampanju izabrali prijatelje, glumce, modele i fotografe kako bismo odali počast životu”, objašnjava Baptista.

„Mislim da bi tako želeli da ih pamte.”

Kolekcija Kenzo x Kansai Yamamoto sastoji se od komada sa glavnom odlikom udobnosti, jarkih boja i naravno referencama na japansku umetnost, animal motive, ali i kaligrafiju. Kolekcija će biti dostupna od 30. novembra u buticima Kenzo i na sajtu Kenzo.com.

Snimak kampanje možete pogledati u nastavku.

Najnovije