LVMH odustaje od kupovine brenda Tiffany & Co

Tiffany tuži francusku kompaniju!

Konglomerat LVMH, koji poseduje brendove Christian Dior, Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Moët & Chandon, Hennessy i druge, odustao je od kupovine poznatog brenda nakita Tiffany & Co.

Posao je trebalo da iznosi 16 milijardi dolara. U novembru 2019. zaključen je sporazum između kompanija prema kojem je LVMH bio u obavezi da transakciju završi do 24. novembra 2020. Međutim, zbog činjenice da SAD nameće carinu na robu iz Francuske, francuska vlada zatražila je od kompanije da odloži dogovor – bar do 6. januara.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LVMH (@lvmh) onOct 22, 2019 at 11:06pm PDT

 “U trenutnim okolnostima, grupa LVMH neće moći da dovrši kupovinu Tiffany & Co.“, navodi se u saopštenju LVMH.

Kompanija je takođe primetila da je i sam Tiffany zatražio od LVMH da odloži dogovor – do 31. decembra 2020. Međutim, američka kompanija je podnela tužbu protiv LVMH. Tiffany veruje da LVMH nema pravo da odbije posao zbog vladinih zahteva. Oni takođe veruju da je LVMH namerno obustavio posao kako bi postigao smanjenje cene.

Podsetimo, vest da će LVMH kupiti Tiffany objavljena je pre godinu dana. Ova odluka bi LVMH-u omogućila da ojača svoju poziciju, pre svega na američkom tržištu, a takođe bi mogla da pomogne kompaniji da uđe na rastuće kinesko tržište.

harpersbazaar.ru

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tiffany & Co. (@tiffanyandco) onSep 4, 2020 at 6:59am PDT

Najnovije