Harper's Bazaar Srbija

Max Mara putuje u Stokholm

Italijanski brend je najavio da će svoju resort kolekciju predstaviti u prestonici Švedske

Predstavnici Max Mare nisu dali nikakvo dodatno objašnjenje, ali kreativni direktor Ian Griffiths je rekao da „u poslednje dve godine naše resort kolekcije istraživale južnoevropsku estetiku sa revijama u Iskiji i Lisabonu. Sada osećamo hladniju skandinavsku atmosferu.

Prošlog juna Max Mara je predstavila kolekciju u Lisabonu u bašti fondacije Calouste Gulbenkian, dok je  2021. otputovala ostrvo Iskija, u upečatljiv hotel Mezzatorre, sa pogledom na Napuljski zaliv i to u bivšu karaulu iz XVI veka.

Počevši od 2015, Max Mara je održavala revije u Njujorku, Londonu, Šangaju, Ređo Emiliji — gde im je sedište, i u Berlinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Mara (@maxmara)

Revija u Stokholmu održaće se 11. juna, neposredno pre međunarodnog sajma muške odeće Pitti Uomo, koji će početi u Firenci 13. juna, nakon čega će uslediti revije muške mode za proleće 2024. u Milanu od 16. juna.

Kalendar resort revija je još uvek u razvoju, ali je Chanel prošlog meseca otkrio da će svoju kolekciju za krstarenja 2024. u Los Anđelesu predstaviti 9. maja, ne navodeći mesto održavanja defilea, ali je napomenuto da će predstavti kolekciju iz 2008. koju je dizajnirao njen kreativni direktor Karl Lagerfeld na aerodromu Santa Monika u Kaliforniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @chanelofficial

Pored toga, Nicolas Gheskuiere je već odredio datum za Louis Vuitton: 24. maj. Ostali detalji su još uvek u tajnosti, uključujući geografsku lokaciju i mesto održavanja. Umetnički direktor ženskih kolekcija u Vuittonu od 2013. godine, Gheskuiere obično bira neko arhitektonsko čudo kao transportnu pozadinu za Vuittonove cruise kolekcije.

Za resort 2023. izabrao je Institut Salk u San Dijegu, istraživački objekat na vrhu litice koji se može pohvaliti tankim reflektujućim bazenom koji se proteže između dva identična reda brutalističkih zgrada, uokvirujući prekrasan pogled na Tihi okean.

Da podsetimo, restort kolekcije bile su potpuno obustavljene tokom pandemije COVID-19, ali su se vratile prošle godine kada je Chanel krenuo u Monako, Dior u Sevilju, a Gucci u Pulju.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije