Harper's Bazaar Srbija

#MetGala2024: Zvezde koje su najbolje predstavile “The Garden of Time”

Ovogodišnja tema iznedrila je fantastične arhivske komade floralnih elemenata

Prvi ponedeljak u maju tradicionalno je rezervisan za jednu od najvažnijih modnih manifestaciju u godini, Met Galu. Ova dobrotvorna večera, koja prikuplja sredstva za Institut za kostime muzeja Metropolitan u Njujorku, okuplja najistaknutija imena iz sveta mode i šoubiznisa još od 1987, sa specifičnim pravilima oblačenja koja prate temu aktuelne izložbe.

Ovogodišnja izložba pod nazivom “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” predstavlja oko 250 retkih modnih komada iz muzejske kolekcije, većinom suviše starih i krhkih da bi ih se ikada ponovo nosili, te istražuje mogućnosti njihovog oživljavanja uz pomoć tehnologije.

Dress code ovogodišnje Met Gale “The Garden of Time”, sugerisao je prisustvo mnogih arhivskih komada i reference na kultne modne trenutke iz prošlosti, kao i obilje floralnih motiva. Već sama scenografija na legendarnom stepeništu muzeja nagoveštavala je da će ovaj metaforički vrt oživeti kroz cvetne elemente.

No, pored baštenskih motiva, Met Gala 2024, zasigurno je bila i u znaku Galliana. Neki od najboljih stajlinga večeri bile su upravo Gallianove kreacije za modnu kuću Margiela, Dior i Givenchy.  Zvezda – i jedna od domaćica – večeri, Zendaya, promenila je dva fantastična izdanja: custom Margiela haljinu sa cvetnim detaljima, i Gallianov dizajn sa dugim šlepom iz couture kolekcije Givenchy 1996. koji je nosila sa predimenzioniranim Alexander McQueen šeširom od ruža.

Custom Margielu nosila je i sjajna Kim Kardashian, i glumica Gwendoline Christie. Favoriti večeri bile su i Lana Del Rey u Alexanderu McQueenu, Gigi Hadid u Thomu Browneu, i viralna Tyle, koja se odlučila za skulpturalnu Balmain pesak haljinu.

Iako su prisutne zvezde oduševile interpretacijom teme, mnoge je razočaralo odsustvo nekih od omiljenih gostiju Met Gale, kao što su Rihanne, Blake Lively, Kate Moss, Beyonce i Taylor Swift.

Zendaya nosi couture Givenchy

Jennifer Lopez nosi Schiaparelli Haute Couture

Gigi Hadid nosi Thom Browne

Greta Lee nosi Loewe

Sydney Sweeney nosi Miu Miu 

Josh O’Connor nosi Loewe

Amanda Seyfried nosi Pradu

Tyla nosi Balmain

Demi Moore nosi Harris Reed

Morgan Spector in Willy Chavarria

Gwendoline Christie nosi Maison Margiela

Lana Del Rey nosi Alexander McQueen

Kylie Jenner nosi Oscar de la Renta

Taylor Russell nosi Loewe

Mike Faist nosi Loewe

Kendall Jenner nosi vintage Givenchy

Elle Fanning nosi Balmain

Foto: Profimedia

Najnovije