Mirna Naiia Marić: Igra svetla i tame

Misica i top model sa internacionalnom karijerom, sa trenutnom adresom u Londonu, Mirna Naiia Marić, za digitalnu naslovnicu meseca juna, ekskluzivno za Harper’s Bazaar Srbija pozirala je ispred objektiva poznatog fotografa Dušana Petrovića.

Blejzer i korset Patriza Pepe; Veš Intimissimi; Čarape Calzedonia; Sandale Tom Ford; Ogrlica Max Mara

Sa koliko godina si počela da se baviš modelingom šta se sve u tvom životu promenilo od tada do danas?

Modelingom se bavim od šesnaeste godine. Karijeru sam započela u Milanu. Imala sam predispozicije, a i moda me je oduvek privlačila pa je to bio jedan logičan sled stvari. Promenila sam se u nekim segmentima jako puno, ali to ne bih mešala sa profesijom već bih podvela pod jedan klasičan tok odrastanja i sazrevanja. Svakako prednost modelinga je u tome što omogućava da postanete zreli i odgovorni pre svojih vršnjaka. U neku ruku, to nije ni malo lako, ali sa druge strane ima svoje benefite, jer je pre drugih počnete da zarađujete i brinete o sebi. 

Blejzer i korset Patriza Pepe; Veš Intimissimi; Čarape Calzedonia; Sandale Tom Ford; Ogrlica Max Mara

Ponosna si nosilja titule Miss Universe Croatia za 2020 godinu. Kako je do prijave na izbor došlo? Da li si se dvoumila?

Početkom korona krize sam se igrom slučaja vratila u Hrvatsku. Sve je bilo neplanirano, poslovi otkazani ili odloženi, i ja sam, kao uostalom i mnogi, bila na nekoj raskrsnici bez ideje šta bi moglo biti dalje. I baš tada, naišla sam na otvorenu mogućnost da se prijavim da učestvujem na izboru za Miss Universe Hrvatske. Iskreno sam se dvoumila jer nisam bila sigurna da li to uopšte želim, a postoje i ogromne razlike između modelinga i takvih takmičenja, međutim presudilo je to što sam imala višak vremena i eto posrećilo se, pa sam i pobedila. 

Bluza JW Anderson; Šorts Diesel; Čarape Calzedonia; Cipele 3JUIN; Nakit vlasništvo stiliste

Šta ti je to iskustvo donelo? Nažalost to je i godina kovida, koliko je bilo teško?

Ispostavilo se da je to fenomenalno iskustvo koje mi je donelo jako puno novih kontakata, novih destinacija, novih iskustava. Korona kriza je na žalost jako puno uticala da radijus i opseg svega što bi kao prestavnica jedne zemlje na tako velikomm takmičenju trebalo da doživim i proputujem, ali se ne žalim. Svakako sam zadovoljna i ovim što mi je pruženo uprkos restriktivnim merama i opštoj panici koja je vladala u tom periodu. 

Bluza JW Anderson; Šorts Diesel; Nakit vlasništvo stiliste

Živiš na relaciji Milano – London. Šta jedan grad u odnosu na drugi pruža po pitanju modelinga, gde su mogućnosti veće?

Milano će za mene uvek biti prestonica mode i grad sa posebnim mestom u mom srcu. Tu sam stasala, uradila prve revije i editorijale. Za Milano me vezuju predivne uspomene i sećanja. U London sam se preselila tek nedavno i moram priznati da ima tu specifičnu dozu noblesa i grundgea koji se neprestano prepliću. London je grad nesagledivih mogućnosti i epicentar evropskog glamura. Sve što je bitno je ustvari London, ali ja dajem vremena sebi da se taj uprkos kiši, sjajni grad, upoznamo i zaljubimo jedno u drugo. 

Haljina Mykash; Sandale Jimmy Choo; Naočare vlasništvo stiliste

Šta je zaista bitno za uspeh?

Za uspeh je bitno ne izgubiti sebe i ne zaboraviti svoj cilj. Jako je bitno ostati čvrst uprkos porazima ili uticajima i držati se sopstvene agende. 

Nekada je book odnosno portfolio modela bio lična karta modela, međutim danas je situacija drugačija. Kako izgledaju kastinzi danas?

Kastinzi danas su, kao i sve ostalo postali robovi socijalnih mreža. Agenti i klijenti modele neprestano traže na Instagramu, mada je to mač sa dve oštrice jer mnogi danas više ulažu u veštine obrađivanja fotografije nego u svoj izgled. Mnoge od tih žena uživo razočaraju one koji su pomislili da bi ih mogli angažovati. 

Blejzer Sportmax; Naočare Bottega Veneta; Torba JW Anderson

Kako održavaš liniju? Koja je tvoja beauty rutina?

Telo održavam tako što treniram, besomučno, gde god da se nađem ja tu imam svog trenera i teretanu u koju odlazim. Jako puno vežbam i mislim da je to neophodno za održavanje forme. Naravno i pazim šta jedem. Jednostavno neke stvari sebi ne mogu da dozvolim, ali to mi je odavno postala rutina i ne iziskuje neki poseban napor. 

Šta možemo da očekujemo od tebe u bliskoj budućnosti? Koji su tvoji planovi za leto?

Očekujem jednu fantastičnu world wide kampanju o kojoj trenutno ne mogu da govorim, jer mi je to ugovorom striktno zabranjeno. Jedva čekam da je vidite pa će sigurno biti i dobar povod za priču. Planiram ovo leto da odmaram na divnim plažama i destinacijama u krugu familije i meni dragih osoba …

Blejzer i suknja Sportmax; Majica Loewe; Čarape Calzedonia; Sandale Jimmy Choo; Torbica Chanel

Tim:

Model: Mirna Niia Marić @mirnanaiia
Fotografije: Dušan Petrović @dusannpetrovic
Stajling: Milena Kitić @minakitic
Šminka: Marija Stošić @marijastosicmua
Kosa: Srđan Kolarević @srdjanhairr

 

Najnovije