Angelina, Zendaya, Adele: Kako su proteklih dana poznate dame rekle "ne" tradicionalnim stajlinzima

Prefinjena moda ne znači nužno i tradicionalna.

Tokom protekle nedelje i sa ulaskom u ovu, zvezde su za svoja pojavljivanja birale brendove sa futurističkim vizijama i njihove komade koje su kreirali mladi dizajneri kako bi prikazali trenutke luksuznog stila sa dozom oštrine.

Svojstveno njoj, Zendaya je bila predvodnica stila dostojnog jedne heroine. Zvezda je donela dramu dobrodošlice za projekciju filma Dune na londonskom Leicester Square-u svojim vanvremenskim look-om, kreacijom Rick Owensa za jesen 2021.

Dizajner je osmislio nadrealističke oblike, zaštitne slojeve i oklop vredan superheroja kako bi probudio ratnice u nama. Haljina od devičanske vune, koju su krasili detalji u vidu šljokica u izvedbi Zendaye na odgovarajuć način sažela je te ciljeve, istovremeno kanališući naučno-fantastičnu atmosferu njenog filma. Prikladno vanzemaljska, sa zakrivljenim oblikom koji podseća na školjku, haljina je bila glamurozan štit od svih tih sevajućih bliceva.

Postoji više od jednog načina da unesete duh superheroja na događaju, što nam je dokazala Emma Watson na ceremonija dodele Earthshot nagrade u svojoj stilskoj izvedbi. Glumica je odabrala modu koja je u skladu sa njenim uverenjima i vrednostima. Redizajnirana od starinskih venčanica iz Oxfam prodavnica, njena ručno rađena Harris Reed haljina bila je vrhunski obnovljen komad.

Svojim statement outfitima u stopu su ih pratile koleginice Angelina Jolie u sopstvenoj izvedbi male crne Dolce&Gabbana haljine, kao i pop zvezda Adele, koja se usuđuje da bude drugačija.

Kako slavne dame ispisuju novu modnu istoriju, pogledajte u našoj galeiji.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović

Pročitajte još

Pročitaj još