Najimpresivnije haljine slavnih u protekle 3 godine

Među najlepše uglavnom spadaju one koje su nošene na Met gali.

Jennifer Lopez u Valentino ogrtaču za koji kažu da je prevazišao zelenu Versace kreaciju koju je imala 2000. na dodeli Grammy nagrada, na slikanju za magazin InStyle 

Od kada postoje manifestacije kao što su dodela Oscara ili Grammy nagrada, ali i veliki filmski festivali poput onih u Kanu, Veneciji ili Berlinu, osim što su priznati kulturni događaji, oni su i modni. To je idealna prilika da glumice ili pevačice pokažu toalete koje spremaju mesecima unapred, a da najbolji svetski dizajneri promovišu kreacije koje obavezno imaju haute couture oznaku.

Neke od tih svečanih toaleta su toliko lepe, da se pre pamte one nego filmska ili muzička ostvarenja koja su nagrađena te godine, kao što je slučaj sa zelenom Versace haljinom koju je nosila Jennifer Lopez na dodeli Grammy nagrada 2000-ih, a onda i ponovo na Versace reviji 2020 (ta haljina se čuva u Modnom muzeju Bath u Velikoj Britaniji). 

Ovog puta predstavljamo haljine koje su nas oduševile na crvenim tepisima u protekle tri godine, među kojima je najviše onih koje su nošene na Met gali, što je i logično – u pitanju je najznačajnija modna manifestacija na svetu. 

Iako Met gala svake godine ima temu, mnoge zvanice je ne ispoštuju, ali, recimo, Kim Kardashian, odnosno njen tim, ispuni zadatak svaki put. Mada nije nosila kreaciju koja reprezentuje gilded glamour, što je bio dress-code za ovu godinu, rijaliti zvezda odabrala je jedan od najvrednijih komada iz američke istorije (tema je bila: In America: An Anthology of Fashion), haljinu u kojoj je 1962. Marilyn Monroe predsedniku John F. Kennedyju pevala “Happy Birthday”. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije