Harper's Bazaar Srbija

Naomi Campbell kreira novu liniju za Hugo Boss

Ekskluzivna kolekcija koja spaja raskošan stil sa neophodnim elementima praktičnosti i sigurnosti.

U saradnji sa prestižnim modnim brendom Hugo Boss, Naomi Campbell će predstaviti svoju ekskluzivnu liniju odeće koja spaja raskošan stil sa neophodnim elementima praktičnosti i sigurnosti, još jednom ostavljajući bez daha čitav modni svet. Kolaboracija je usmerena na kolekciju od 40 odevnih predmeta (čiji raspon cena će se kretati od 60 funti i dostižaće 745 funti), a koja će obuhvatati sve – od odela do trenerki inspirisanih Naominim “brzim načinom života”.

Nakon što je nosila prozirne Alaïa kombinezone i pozirala u Valentino perjanom plaštu na stepenicama Met Gale, nekima je iznenađenje što je Naomina debitantska kolekcija za Boss namenjena putnicima koji traže praktične komade. No, podsetićemo na viralni video britanskog supermodela iz 2019. sa lateks rukavicama i antibakterijskim maramicama, dok je čistila svoje sedište u biznis klasi na letu za Dubai.

I dok je manekenka više naviknuta na privatne avione nego na komercijalne avio-linije, čini se da je ipak upoznata sa prokletstvom putovanja – izgužvanom odećom. Kao rezultat toga, tokom procesa dizajniranja insistirala je da se odela i pantalone izrade od vune sa dodatkom elastina i sa završnom obradom koja sprečava gužvanje.

Tu su i uske crne helanke uz koje idu odgovarajuće majice dugih rukava inspirisane Naominim uniformama za putovanje od kompresionog materijala, koji kako kaže, mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije. Džepovi sakoa i prsluka obloženi su posebnim materijalom koji može blokirati elektromagnetne frekvencije i sprečiti krađu beskontaktnih kartica.

U kolekciji se nalazi i dvodelni set za opuštanje: duga dukserica sa visokim okovratnikom i široki donji deo prekriven motivom leopardovog printa u ljubičastoj ili krem boji, za koji Naomi tvrdi da ima “dokazana anti-stres svojstva, promovišući osećaj zen-a i ravnoteže”.

Ova kolekcija nosi pečat supermodelovog besprekornog ukusa i njene nepokolebljive vizije modnog sveta. Sa živahnim komadima inspirisanim njenim dinamičnim životnim stilom, ova linija obećava da će osvežiti garderobu svakog ljubitelja mode.

Jedna od najintrigantnijih karakteristika ove kolekcije je upotreba antibakterijskih materijala, što je pravi pogodak u svetlu savremenih izazova. Naomi, poznata po svom osećaju za detalje, donosi nam komade koji ne samo što odišu elegancijom već i pružaju dodatnu sigurnost, čineći putovanja i svakodnevne aktivnosti bezbrižnijim iskustvom.

Foto: Boss

Najnovije