Harper's Bazaar Srbija

Naomi Campbell u drugom planu: Dua Lipa otvorila spektakularnu Versace reviju

Donatellina misija dovođenja popularne pevačice na manekensku pistu je uspela.

Pop zvezda Dua Lipa debitovala je pre dva dana na pisti Versace revije za proleće/leto 2022. na Milanskoj nedelji mode.

26-godišnjakinja, koja je prethodno bila zaštitno lice Versace kampanje za jesen/zimu 2021. godine, otvorila je reviju u edgy odelu sa crnom suknjom i izrezima koji su spojeni krupnim zihernadlama neonskih tonova.

Njen izgled uključivao je upečatljive crne sandale sa platformom i naušnice poput upravo pomenutih zihernadli, dok je make-up imao za fokus jarku plavu senku iznad očiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Lipa je takođe zatvorila reviju u dvodelnom metalik roze izdanju sa suknjom koja je imala dramatični prorez, pozirajući sa kreatorkom Donatellom.

Pevačica megahita “Levitating” imala je tako priliku da deli pistu sa manekenkama kao što je Irina Shayk, svojim bliskim prijateljicama modelima Bellom i Gigi Hadid, ali i supermodelima i krunisanim kraljicama ovog posla poput Kate Moss i Naomi Campbell.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

 

Što se modnog dela revije tiče, ona je sama po sebi, kako to već Italijani inače i rade, bila spektakularno drugačija.

Naime, kolaboracija dva giganta Versace X Fendi, odnosno spoj kreativnosti Donatelle Versace i Kim Jonesa, kolekcija je koja predstavlja italijansku solidarnost kao odgovor na pandemiju kojom su među prvima pogođeni u 2020. godini.

Kate Moss i Amber Valetta izašle su prve i donele tračak “Fendace-a” na pistu: prvi redovi na reviji, a za njima i ostatak modnog sveta bili su oduševljeni onim što vide.

Isprepletani kultni logoi i kreativni dijalog u kojem Donatella kreira za Fendi, a Kim Jones i Silvia Venturini-Fendi za Versace – zvuči magično, zar ne?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi)

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije