Novi vodič Louis Vuittona u potpunosti posvećen sjajnim mestima u Francuskoj

Louis Vuitton predstavio je 31. putni vodič Louis Vuitton City Guide.

Serija živopisnih vodiča dopunjena je publikacijom o Remsu i regionu Šampanja.

Moet Hennessy, kompanija koja zna sve o najfascinantnijim mestima penušavog pića u domovini, simbolično je pomogla da se sastavi knjiga. Iako je Rems, poznat i kao „grad kraljeva“, tek 12. po veličini u Francuskoj, iz godine u godinu postaje sve popularnije turističko odredište.

Vodič sadrži 150 adresa najboljih restorana, hotela, muzeja, prodavnica i, naravno, kuće šampanjca: Moet&Chandon, Dom Perignon, Veuve Clicquot, Ruinart, Krug i Mercier.

U vodiču ćete pronaći legendarna mesta sa dugom istorijom i nove, dobro uspostavljene institucije. Grad je bogat ne samo gastronomskim atrakcijama – studentima i ljubiteljima savremene umetnosti posebno će se dopasti umetnički centar FRAC Champagne-Ardenne i kvart Grand Reims. Vodič ilustruju fotografije Denisa Bourgesa iz kreativne grupe Tendance Floue, a Jonathan LLense napravio je 15 portreta lokalnih stanovnika: od Michelin kuvara, kustosa umetnosti do umetnika koji kreiraju vitraže.

Specijalno za knjigu, umetnik Laurent Cilluffo je istoriju šampanjca stavio u slikovit oblik: serija njegovih crteža otkriva tajne čuvenog pića. Možete kupiti vodič ili preuzeti njegovu elektronsku verziju u knjižarama i u App Store-u.

foto:Bazaar.ru 

 

Najnovije