Oda čarolijama putovanja: Zavirite u najnoviju kolekciju Dioriviera

Dioriviera slavi lepote suncem obasjanih predela koji nas teraju na san i na bezbrižno

Od prvih putovanja u Provansu, Christian Dior je postao opčinjen koloritima i čarima ove regije. Jedna od fascinacija predstavlja i Toile de Jouy patern koji oslikava lepote pastoralnih motiva Francuske, a sada se našao kao sastavni deo kolekcija kuće Dior. Kroz projekat Dioriviera Maria Grazia Chiuri kreira dijalog sa osnivačem kuće kroz koncept putovanja. Toile de Jouy je ove sezone dobio pojavu u nežnim nijansama sive, krem plave i ružičaste, asocirajući nas na delikatnost i lepotu porcelana. Imenovan kao Toile de Jouy Sauvage, ova varijacija se našla kao sastavni deo vrlo poznatih torbi iz kolekcije kao što su Lady D-Lite i Book Tote, kao deo postave nove Lady Dior od pruća, na manjim aksesoarima poput marama, ali i kao deo kapsula-kolekcije odeće.

Celo leto, neke od najpoznatijih turističkih destinacija na svetu, kao što su Sent Trope, Mikonos, Bali, Kipar i Kapri, biće mesta u kojima se nalazi Dior pop-up butik u kom će svaki posetilac videti kolekciju posvećenu letnjim razdraganostima i čarolijama letnjih večeri u kojima je sve moguće. Dior je na krajnje vešt način kreirao modni segment posvećen odeći i aksesoarima za period kada je raspoloženje na najvećem nivou i jasno stvorio vizuleni narativ upečatljivih paterna koji se za ovu kolekciju vezuju. Pored mode, proizvodni asortiman je proširen i na detalje za dekoraciju doma, poput jastuka, sveća, ali i sportskih detalja kao što je oprema za ping-pong i boćanje.

Nama geografski najbliži butik nalazi se sada već tradicionalno u ultraluksuznom kompleksu Porto Montenegro, gde ćete se uživo uveriti u lepote kolekcije. Dizajn butika predstavlja direktan nastavak estetike Sauvage paterna iz kolekcije, pošto su motivi divljih životinja sa printa vidljivi u dekoru samog prodajnog objekta. Okružena toplim tonovima drveta, Dioriviera kolekcija se dodatno ističe i poziva da se nosi u letnjim mesecima. Dioriviera je oda begstvu u nepoznate predele i osvajanje novih iskustava i avantura. Zaputite se u lepote nepoznatog.

Foto: ELLEN VON UNWERTH, KRISTEN PELOU

Tekst: Marko Mrkaja

Najnovije