Harper's Bazaar Srbija

Unikatna Off-White torba inspirisana Luvrom

Dizajner je kreirao verziju Jitney 2.8 za aukciju u Luvru.

Virgil Abloh je ljubitelj renesanse. Ovoga puta, dizajner brenda Off-White – koji je ujedno i umetnički direktor muške linije Louis Vuitton, DJ, dizajner automobila i kustos umetnosti – odlučio je da dizajnira torbu u dobrotvorne svrhe.

Abloh je dizajnirao posebno izdanje popularne torbe Jitney 2.8 u saradnji sa Christie’s za „Bid for The Louvre“, aukciju koju sponzorišu Luvr muzej i Luvr studio, umetnički i kulturni obrazovni prostor koji će uskoro otvoriti svoja vrata.

Za aukciju je Abloh uklonio logotip i dizajnirao verziju od teleće kože sa reljefnim dijamantskim dizajnom i obložio je malim šljokicama koje odražavaju ikoničnu piramidu iz Luvra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Off-White™ (@off____white)

 

Ovo nije prvi put da je Abloh inspirisan poznatim muzejom. U decembru 2019. objavio je kolekciju Musée du Louvre x Off-White, koja odaje počast Leonardu da Vinčiju.

„Želim da ujedinim ova dva naizgled različita sveta: modu i visoku umetnost“, rekao je Abloh. “Važan je deo mog posla da dokažem da je svako mesto, ma koliko ekskluzivno, svima dostupno. Da se ​​može izraziti na različite načine i da kreativnost ne mora biti vezana za jedan princip.”

Aukcija će se održati na internet platformi Christie’s od 1. do 15. decembra. Ponovnim zatvaranjem Luvra u okviru drugog karantina u Francuskoj, najpopularniji muzej na svetu gubi neviđeni prihod. Ovo je vreme da podržimo Luvr kako bi mogao nastaviti da nudi umetnost dostupnu svima nakon pandemije.

Najnovije