Harper's Bazaar Srbija

Ovih 8 haljina sa Met Gale su zapravo kopije

Najlepše haljine crvenog tepiha zapravo su rekreirani izgledi glumica iz doba zlatnog Holivuda.

Ovogodišnja Met Gala dočekana je sa većim nestpljenjem nego inače, jer je zbog kovida pomerena sa uobičajnog održavanja u maju, na 13. septembar. Tema najvećeg modnog dobrotvornog događaja za 2021. godinu bila je američka moda i njena istorija.

Fashion red carpet godine iznenadio nas je u jednom novom smislu – neke od najlepših kreacija večeri zapravo bili su već viđeni outfiti. U pitanju su vintage toalete legendarnih dizajnera i scenskih kostimografa, čije modele poznate dame su iskopirale za svoje pojavljivanje na balu.

Kultni kostim ukrašen zvezdama koji je Hedy Lamarr nosila u  jednom od najpoznatijih modnih filmova “Ziegfeld girl” poslužio je kao inspiracija Miuccii Pradi za haljinu Emily Blunt. Kaia Gerber iskopirala je haljinu Biance Jaegger sa Met Gale iz 1981. godine, koju u originalu potpisuje Dior, dok je Oscar de la Renta odradio sjajan posao sa duplikatom ove crne balske haljine.

Jedan od najupečatljivijih outfita zasigurno je onaj od Bilie Eilish, koju je bilo nemoguće ne porediti sa Marilyn Monroe i njenom toaletom iz 1951.godine sa dodele Oskara (samo u crnoj boji).

Da li je Kendall Jenner dobro prekopirala look Audrey Hepurn, i kako su sve ove dame izgledale upoređenju sa originalima, pogledajteu našoj galeriji.

Više o samim stajlinzima večeri možete pročitati OVDE.

Foto: Instagram

Priredila: T. Mišović

Najnovije