Harper's Bazaar Srbija

Ormar mlade Jane Birkin u novoj kolekciji Victoria Beckham

Neočekivana seksualnost 70-ih u prolećnom lookbooku.

Victoria Beckham nikada nije volela prekomernu dekorativnost i teatralnost – od prvog predstavljanja 2009. godine, njen brend je radio na polju minimalizma.

Nova kolekcija, međutim, ispostavila se minimalističkom ne samo u dizajnu, već i u obimu; predstavljeno je svega dvadesetak odevnih komada, alli svaki od njih zaslužuje posebnu pažnju. I to služi kao dokaz da je Victoria Beckham prava dizajnerka, a ne samo još jedna poznata ličnost koja je odlučila da lansira liniju odeće.

Uoči prezentacije, Victoria Beckham je podelila snimak na svom Instagramu koji otkriva raspoloženje kolekcije. Između ostalog, predstavljen je snimak mlade Jane Birkin – glavne stilske ikone slobodoljubivih 70-ih. Već tada je bilo jasno koji će se elementi pojaviti u budućem lookbook-u: predimenzionirana odeća, pantalone sa zvonastim nogavnicama i seksi pripijene haljine – sve ono što karakteriše stil Birkin. I nije bilo sumnje da će sve stvari biti prožete duhom 70-ih, pa ni šest meseci kasnije nećemo pobeći od ove decenije.

Generalno, u novom „proleću“ videćemo puno trendova koji su migrirali iz tekuće sezone: tu i tamo su masivni lanci na vratu i cipelama, i uske pletene haljine, pantalone sa zvonastim nogavicama, i „muške“ jakne i košulje… Takođe je zanimljivo da su mnogi predmeti u kolekciji neočekivano seksi u najkonvencionalnijem smislu te reči: laneni elementi u obliku slip haljina, izrezi na najneočekivanijim mestima, pa čak i leopard print – sve ono što je do sada bilo teško zamisliti u okviru brenda Victoria Beckham. Međutim, karantin je primorao mnoge da preispitaju svoj odnos prema seksualnosti, pa nema potrebe da se čudite: verovatno će u bliskoj budućnosti sve više dizajnera rizikovati da uđu na ovu tabu teritoriju bez straha da će biti optuženi za loš ukus.

 U galeriji pogledajte šta nam je pripremila Victoria Beckham za sezonu proleće/leto!

Najnovije