Harper's Bazaar Srbija

Ova Coperni torba napravljena je od vazduha

Ali i dalje može da ponese vaš telefon i ključeve.

Nema sumnje da su komadi iz Coperni kolekcije za jesen 2024, predstavljeni na Paris Fashion Week-u, očaravajuće zabavni. Od jakni-kombinezona i providnih haljina do krzna uronjenog u boje, sve odiše prepoznatljivim Coperni šarmom, kojim su dizajneri Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant vešto ovladali. Međutim, torbe ovog brenda – koje su poslednjih godina postigle viralni uspeh i dominirale uličnim stilom – opet su u centru pažnje, zahvaljujući novoj “Air Swipe Bag” torbi koja je prvi put predstavljena na društvenim medijima pre revije u ponedeljak.

“99% vazduha i 1% stakla” – ova torba izgleda kao nestvarni objekat zahvaljujući svojoj prozirnosti i nežno plavoj nijansi. Napravljena je od NASA-inog nanomaterijala silika aerogela, koji se praktično koristi za hvatanje zvezdane prašine. Iako izgleda vazdušasto i krhko, ovaj materijal očigledno može izdržati ekstremnu toplotu i pritisak koji je hiljadu puta veći od njegove težine. (Ipak, dolazi u čvrstom, veoma obloženom kućištu.) Dr. Ioannis Michaloudis (koji je takođe i profesor) pomogao je u razvoju ove prepoznatljive zakrivljene siluete torbe Coperni.

Da li će ova torba biti proizvedena i puštena u prodaju, ili će ostati samo da joj se divimo online, vreme će pokazati. Pored ove torbe, na pisti su viđeni i drugi interesantni (i naizgled mnogo dostupniji) dodaci, uključujući torbe koje podsećaju na ziploc kesice i futurističku obuću u obliku zvezda.

Coperni je već nekoliko godina uspešno sprovodio svoju strategiju na društvenim medijima, kroz niz viralnih trenutaka, od haljine koja se “nastala” na Belli Hadid, preko torbe u obliku CD plejera prošle sezone, pa sve do outfita za Beyonce na “Renaissance” turneji. Air Swipe Bag, sa svim svojim inovacijama u materijalu, predstavlja samo najnoviji dodatak toj priči.

U nastavku teksta pogledajte ključne komad iz kolekcije za jesen 2024. brenda Coperni.

Foto: Instagram, Profimedia

Najnovije