Harper's Bazaar Srbija

Hit boja 2022: Odiše luksuzom i elegancijom a već preovlađuje u modi

Boja koju ćemo viđati ne samo u odevnim kombinacijama, već i u makeup-u, enterijeru, grafičkom dizajnu – zapravo svuda, i ne možemo poreći da je već obožavamo!

Momenat kada Pantone objavi boju godine je onaj koji sa nestrpljenjem isčekujemo a koji odjekne čitavim svetom brzinom svetlosti. Donosimo vam lepe vesti jer čuveni svetski institut za boje upravo je izrekao svoje – boja 2022. godine je Very Peri.

U pitanju je upečatljiva plavoljubičasta nijansa, preciznije plava boja sa primesama ljubičasto-crvene. Prema institutu Pantone, ova boja podstiče na maštovitost i kreativnost izazivajući u ljudima radost, hrabrost i duhovit stav.

Very Peri podseća nas na bezbrižno samopouzdanje i smelu radoznalost, pomaže nam da shvatimo nov, izmenjen pejzaž mogućnosti, otvara nam novu viziju dok ponovo počinjemo svoje živote. Ona ukazuje na budućnost u novom svetlu”, izjavili su iz instituta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

Pantone boja godine odražava ono što se dešava u našoj globalnoj kulturi. Kreiranje ove nove boje prvi puti u istoriji odražava globalnu inovaciju i transformaciju koja se dešava. Dok društvo nastavlja da prepoznaje boje kao oblik komunikacije i način da se izrazi i utiče na ideje i emocije, ili način da se angažuje i poveže, složenost ove nove plave nijanse sa puno crvenoljubičaste boje naglašava bezbrojne mogućnosti koje se nalaze pred nama”, istakla je Laurie Pressman, potpredsednica Pantone-a.

Very Peri uveliko osvaja modne piste, što smo imali prilike da vidimo na poslednjim revijama kuća visoke mode, poput Gucci-ja i Chanel-a.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosy Sambwa (@rosysambwa)

Prevlast ove nijanse, ne zaustavlja se na pistama, već se širi i ka street style-u, ali i na crvenom tepihu, gde se sve više poznatih dama opredeljuje za kreacije u ovoj boji, uklapajući i svoj makeup, kao i čitav stajling u ovom maniru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by no.34 Style (@no34style)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cardié (@cardiemoda)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Foto: Profimedia, Embed Instagram

Priredila: T. M.

Najnovije