Harper's Bazaar Srbija

Pantone boja za 2024. je peach fuzz: Kako da je nosite već sada?

Nijansa koja odjekuje saosećanjem, nudi taktilni zagrljaj i bez napora povezuje mlade sa bezvremenskim.

pantone boja 2024

It’s official! Peach fuzz pažljivo je odabrana za boju godine 2024. od strane Pantone instituta za boje. Svake godine, nijansu pažljivo bira tim stručnjaka za boje, koji posmatraju svet tražeći uticaje u svakodnevnom životu, modnim trendovima, filmovima, društvenim medijima, umetničkim kolekcijama, globalnim vestima i drugim zajedničkim iskustvima i relevantnim fenomenima. Tim uzima u obzir emociju i jezik boje kada bira ili kreira boju, pažljivo razmatrajući uticaj čak i najmanjih razlika u nijansama i nijansi.

“U potrazi za nijansom koja odražava našu urođenu čežnju za bliskošću i povezanošću, odabrali smo boju koja blista toplinom i modernom elegancijom. Nijansa koja odjekuje saosećanjem, nudi taktilni zagrljaj i bez napora povezuje mlade sa bezvremenskim”, rekla je Leatrice Eiseman, izvršni direktor Instituta za boje Pantone. Mirna, spokojna nijansa izaziva osećaj nežnosti i krhkosti, a prema Laurie Pressman, potpredsednici Instituta, ima duh koji „zagrli um, telo i dušu“.

Fuzzy ton je već viđen nebrojeno puta na pistama za proleće/leto 2024, pojavljujući se podjednako na jaknama, torbama, haljinama i cipelama. Dizajneri kao što su Jil Sander, Missoni i Balmain predstavili su topao, udoban ton u svojim kolekcijama, pokazujući snagu i uticaj jedinstvene nijanse boje breskve u bezbroj živopisnih odevnih predmeta. Boja se polako ali sigurno pojavljuje i u najnovijim kolekcijama fast-fashion brendova i sportskih marki. Kako već sada da je implementirate u svoje garderobere? Potražite top komade u nastavku teksta!

Jean Paul Gaultier Top od satena

Saint Laurent monogram klač

Adidas Gazelle

Max Mara rebrasti top bez rukava

Burberry Vintage svileni šal

Foto: Profimedia

Harper’s Bazaar

Najnovije