Paul Andrew napušta mesto kreativnog direktora Salvatore Ferragama

Kreativni direktor italijanskog brenda Salvatore Ferragamo, Paul Andrew, napušta svoje mesto.

Pored toga, firentinska kompanija izvršiće rekonstrukciju odbora direktora, navodi The Business of Fashion. Prema izvorima publikacije, dizajner koji je funkciju obavljao od 2019. godine (2016. godine imenovan je kao kreativni direktor linije ženske obuće, a zatim i ženske linije brenda), napustiće kompaniju nakon predstavljanja kolekcije Pre-Spring 2022 početkom maja.

Ko će naslediti Paula još uvek nije poznato i nema podataka da li će novi kreativni direktor biti imenovan po njegovom odlasku, a ni dalji planovi dizajnera takođe nisu objavljeni.

Pored toga, u brendu je došlo do još nekih promena. Ferruccio Ferragamo napušta mesto predsednika odbora Salvatore Ferragamo, a na njegovo mesto dolazi njegov brat Leonardo. Brend će takođe dodati tri nezavisna člana odbora.

U 2020. godini prodaja Salvatorea Ferragama pala je za 33%, što je rezultiralo rekordnim gubicima. Gubici pre kamata i poreza prošle godine iznosili su 62 miliona evra, u poređenju sa dobiti od 150 miliona evra u 2019. godini. 

foto:paulandrew.com

Najnovije