Harper's Bazaar Srbija

Kako Penelope Cruz nosi Balenciagu?

Moderna opera "Karmen" kakvu do sada niste videli.

Jednog sunčanog popodneva u Madridu, oko 1992. godine, devojka u kasnim tinejdžerskim godinama upravo je oprala svoju dugu, tamnu kosu. Bila je ambiciozna mlada glumica koja je nedavno debitovala na ekranu u filmu koji je postao kultan (u kojem je glumio i njen budući muž), i otkad zna za sebe, imala je jednu veliku želju – da radi sa Pedrom Almodovarom.

Čak ga je sanjala noću – u jednom snu, tražila ga je po Madridu, a onda konačno i našla, u baru. Kada su im se pogledi susreli, bila je to ljubav na prvi pogled. Ali to je bio samo san. Za tu njenu opsesiju Almodovarom znali su svi njeni prijatelji i porodica, zbog čega su se često i šalili na taj račun. Zato kada joj je sestra rekla da ima poziv od slavnog režisera, glumica je nastavila da suši kosu. Ipak, poziv je bio stvaran – Almodovar je zamolio Penelope da dođe u njegov studio „El deseo“ kako bi razgovarali o potencijalnoj ulozi za njegov sledeći film. U pitanju je bila uloga u filmu „Živo meso“ koju je napisao specijalno za nju, nakon čega je postala njegova muza.

Nazad u današnje doba, Penelope se opet nalazi u „El deseo“ studiju, gde razgovara sa Almodovarom o glavnoj ulozi u produkciji tragedije „Karmen“. U scenariju osmišljenom za potrebe snimanja W magazina, Pedro je zamislio novu Karmen sa odećom koja će imati flamenko duh.

Da bi kreirao svoju Karmen, Almodovar je pažljivo odabrao pripijenu Balenciaga crvenu haljinu dugih rukava, sa suknjom koja se širila u ogroman volan od kolena. Da bi upotpunio dramatičan izgled, za frizuru joj je odabrao voluminozan minival, dok su joj usne bile jarko crvene – u istoj nijansi sa toaletom.

Crvena boja u španskoj kulturi predstavlja strast i uzvrelost, krv i smrt – sve to zajedno, smatra Pedro, dok Penelope oduvek deli isto interesovanje za delikatnu napetost između ekstremnog i stvarnog, dramatičnog i istinskog.

Sledeći outfit bio je u pink boji. Balenciaga odelo, potpuno pripijeno uz kožu, prikrivalo joj je čitavo telo, rukavicama u gornjem delu, dok se završavalo spojenim potpeticama. Ovde je Pedro video sa podignutom punđom, koju je krasio ogroman flamenko, crveni cvet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by W Magazine (@wmag)

Za čitav set fotografija i maestralnu izvedbu ovog dvojca posetite našu galeriju. Garantujemo vam potpuni užitak španskih umetnika!

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović

Najnovije