Harper's Bazaar Srbija

Peter Do novi je kreativni direktor modne kuće Helmut Lang

Ko je dizajner koji se gotovo nikad ne pojavljuje u javnosti?

Iako niko ne zna kako Peter Do izgleda (dizajner u svim javnim pojavljivanjima nosi masku) gotovo svi na Menhetnu znaju njegovo ime, koje je čest predmet razgovora na fashion zabavama u Njujorku od 2018. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HELMUT LANG (@helmutlang)

Iako prošle godine nije prikazao reviju na Njujorškoj nedelji mode, kad su se modni krugovi zabrinuli za sudbinu njegovog brenda, upravo je pokazao da nema razloga za brigu – na instagramu je najavio jesenju kolekciju – 20 komada odeće u 365 različitih lookova, a danas je najavljeno da Peter Do postaje kreativni direktor kuće Helmut Lang.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Do (@the.peterdo)

– Niko nije bolje otelotvorio radikalno razmišljanje od Helmuta Langa. Velika mi je čast što mi je povereno da vodim sledeće poglavlje ove kuće. Uzbuđen sam što ću se oslanjati na temelje na kojima je izgrađen ovaj brend i što ću na tim istim temeljima stvarati energičnu odeću koja će, nadam se, inspirisati ljude da kroz beskrajne mogućnosti, kad je oblačenje u pitanju, izražavaju svoj lični stil, istakao je Peter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HELMUT LANG (@helmutlang)

Njegov prvi radni dan u modnoj kući Helmut Lang počinje 15. maja, a biće odgovoran za mušku i žensku kolekciju brenda. Njegova debitantska Helmut Lang kolekcija biće predstavljena prvi put na Njujorškoj nedelji mode u septembru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Do (@the.peterdo)

Iako će raditi kao kreativni direktor brenda Helmut Lang, Peter Do i dalje ostaje na čelu svog brenda.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije