Harper's Bazaar Srbija

Nije Emili, al’ je u Parizu: Junakinja popularne serije debitovala na modnoj pisti

Omiljena francuska šefica zatvorila je Weisantovu reviju za jesen 2022

Bonjour, camarades! Modni svet preselio se u Pariz, gde se trenutno održava poslednja od 4 velike Nedelje mode, a Grad svetlosti zasijao je posebnim sjajem kada se na pisti pojavila Sylvie Grato! Svi koji su nedavno bindžovali drugu sezonu Netflixove serije “Emili u Parizu”, doživeli su fashion katarzu jer je u pitanju otelotvorenje francuskog šika – modno osvešćena Parižanka, u godinama, seksepilna do bola, koja ne doručkuje, puši, ima ljubavnika, otvoren brak i ono “je ne sais quoi” francusko. Za one koji nisu gledali seriju, evo sažetka radnje: mlada Amerikanka, Emili (Lily Collins), željna poslovnih uspeha, dolazi u evropsko poredstavništvo svoje marketinške agencije, koje se nalazi u Parizu, i, osim što je strefi kulturološki šok, mora da se suočava sa “bitchy” šeficom, koja ima totalnu drugačiju radnu etiku, modni stil i shvatanje života (gledamo na delu pravi dvoboj Amerika vs. Francuska). 

Lik Sylvie Grato je maestralno odigrala poznata francuska glumica Philippine Leroy-Beaulieu, koja je prekjuče zatvorila reviju brenda Weinsanto za jesen 2022. Philippine (koja nosi identično ime kao svoj otac, francuski glumac) pojavila se na pisti sa ogromnim šeširom koji je u prvi mah zaklanjao njeno lice. Kada je pristupila svetlu i otkrila ko je, samozadovoljno se osmehivala jer je znala kakvu je reakciju izazvala. Philippine je izgledala moćno: u ruci je nosila buket roze ruža, pokidala je nekoliko latica cveća i posula po pisti, zanosno njišući kukovima. Da li je u tom trenutku glumila manekenku ili je to stvarno bila, nije ni važno, jer je savršeno obavila zadatak. Na pisti joj se pridružio dizajner, Victor Weinsanto, koji je debitovao na modnoj sceni pre dve godine, sa samo 26.

Nakon što je radio za kuće Jean Paul Gaultier i Y/Project, 2020. osnovao je brend pod svojim imenom, Weinsanto, sa kojim je debitovao prošle godine na Pariskoj nedelji mode, dok su mu u prvom redu sedeli Simon Porte Jacquemus i Adrian Joffe, kako bi svedočili njegovoj genijalnosti. Njegove kreacije su pune života, zabavne, seksi, duhovite, takve su bile i na njegovoj poslednjoj reviji, čija je tema “Murder in Paris“. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije