Samo za odvažne: Za sve bivše gotičare 2022. oživela je stari trend

Doživite gotičarski stil kao hrabar sklad antičke i moderne estetike, jer ona predstavlja mnogo više od pukok nošenja crne boje.

Crni kožni čoker uz viseće srebrno srce, nalik ogrlici mog psa, kaiš sa nitnama, crna olovna za oči…puno crne olovke za oči. Govorimo o uniformi velikog broja tinejdžerki iz nekog davnog perioda kada nam je gotovo svima modna muza bila Winona Ryder iz Beetlejuice-a.

I ako se mnogi od nas suštinski nisu predali gotici u svim životnim aspektima, većina nas su svoju inspiraciju, kada je odevanje u pitanju, nalazilo u gotičarskom stilu. Ako se vratimo par koraka unazad, sa setom se sećamo trendova koji tada nisu imali tendenciju preklapanja kao što je to sada slučaj. Gotik je uvek važio za avnagardu, bio je jako izražen i činjenica koliko ona može biti inkluzivna nas oduševljava. Postoji toliko mnogo aspekata koji vam omogućavaju da budete goth – od onih koji imaju tradicionalan pristup do onih koji se ipak odlučuju za romantičniju atmosferu.

Ukoliko je Instagram jedan od naših izvora modne inspiracije uočavamo da će goth ove godine biti deo mainstream-a u svim starosnim grupama – samo ne na način na koji očekujemo.

Goth bussines casual, gotska odeća za bebe pa čak i gotski dekor kuhinje samo su neki od trendova u usponu. Mrežasti top dugih rukava u kombinaciji sa crnim pantalonama, idealna je kombinacija za one koji nisu navikli na nošenje crne boje od glave do pete. Haljine od crnog somota, jednostavna plisirana suknja uz kontrastni lakovani kaput, kožna bajkerska jakna uz goth čizme u  high fashion interpretaciji, samo su neki od neizostavnih komada koje možete uklopiti i vešto međusobno kombinovati.

Neka vas klik na našu galeriju inspiriše jer gotička estetika je mnogo više od pukog nošenja crne boje.

Priredila: M.Kitić

Photo: Instagram, Profimedia

Najnovije