Harper's Bazaar Srbija

Prva Atelier Jolie kolekcija je stigla

Chloé je predstavio ekskluzivnu ready-to-wear kolekciju iz predstojeće saradnje sa brendom Angeline Jolie.

Atelier Jolie, nedavno najavljeni projekat modne strasti Angeline Jolie, predstavio je svoju prvu kolekciju u saradnji sa Chloe.

Linija koju je dizajnirala Angelina i sad već bivša kreativna direktorka brenda Chloe, Gabriela Hearst, sačinjena je od dugih, elegantnih, lepršavih haljina, krojenih blejzera I prsluka, topova, I drugih komada ležernog kroja. Kreirana sa željom da kombinuje elegantne potpise I znanje Gabriele, sa naglašenim ukusom Angeline za prefinjen minimalizam, kolekcija je inspirisana ženstvenošću u svim njenim oblicima.

Nekoliko dizajna takođe se poziva na dragocene predmete koje glumica decenijama ima u svojoj garderobi. Značajni komadi uključuju belu vezenu pamučnu haljinu koju je Jolie nosila kao dete – i koju i danas nosi kao top ; kao i kultni crni ogrtač od somota. Kolekcija je izvedena u neutralnoj paleti boja – bež, crnoj i beloj – dizajniranoj za različite tonove kože i sa punim rasponom veličina za prilagođavanje širokom spektru ženskog tela.

Slava ženske moći

Proslava žena bila je u srcu ove kolekcije, gledano kroz razvojni proces, kao I u završnim komadima. Ova želja da se oda počast ženstvenosti vidi se u vitkim i elegantnim siluetama, mekim, ali snažnog karaktera. Nekoliko ključnih komada daju ton za kolekciju: dugačak somotski ogrtač, lepršava bela haljina, košulja sa potpisom Maison Chloe, crne somotne pantalone sa besprekornim strukom, crno trodelno odelo od vune gabardin, i mnogi drugi komadi koji dokazuju da najjednostavniji oblici – minimalni, ali suštinski – izdržavaju test vremena.

Održivost u srcu kolekcije

Kolekcija Chloe x Atelier Jolie poštuje posvećenost dve kuće društvenoj i ekološkoj održivosti, istovremeno ističući zanatlije i kreatore širom sveta. Najmanje 80 procenata materijala u kolekciji ima nizak uticaj na životnu sredinu – veći procenat od bilo koje prethodne kolekcije Maison Chloe – celokupna kolekcija ima sertifikat B Corp, zahvaljujući upotrebi prirodnih tkanina i mrtvih materijala kao što je organska svila, organski krep i sertifikovana vuna.

Pogledajte kolekciju u galeriji ispod:

Foto: Profimedia, Promo, Instagram, Chloe.com

Harper’s Bazaar

Najnovije