Putovanje kroz istoriju modne kuće -ValentinoTimeCapsule

Legendarna italijanska modna kuća Valentino podelila je neke od svojih kampanja na društvenim mrežama.

Od marta, naši životi su se drastično promenili. Svet mode, gde je vizualnost veoma važna, teško se navikao na novu stvarnost. Međutim, pojavljuju se sve pametnija rešenja, kao što su organizovanje digitalnih modnih revija i predstavljanje kolekcija na inovativan način.

Italijanska modna kuća Valentino, s druge strane, deli svoje kultne snimke i kampanje sa hashtagom #ValentinoTimeCapsule, pozivajući nas da se vratimo u prošlost i pogledamo neke od najnezaboravnijih reklamnih kampanja ovog brenda.

“#ValentinoTimeCapsule je instinktivna vremenska kapsula, urednički projekat o kome se ja lično brinem, način da se pokažu različiti, i ne uvek poznati, trenuci iz moje kuće”, rekao je sam Piccioli. “Odabrane slike nisu u hronološkom nizu, od 1959. do 2019. godine, od dela Garavani Valentina, Marie Grazie Chiuri, do reklamnih kampanja koje potpisuje Peter Lindbergh. Tu su i fotografije iz nedavne prošlosti kao u slučaju fotografije Billie Eilish, ali koje se savršeno uklapaju jer su bezvremenske”.

Prvih devet postova koji su predstavljeni na profilu modne kuće akcentuju vrednosti univerzuma Valentino – od portreta Audrey Hepburn koji je snimio Gian Paolo Barbieri 1969. godine, do slike vrlo mladog Valentina Garavanija u njegovom ateljeu u Rimu, sa namerom da prikaže prvu koktel haljinu kao deo debitantske kolekcije 1959, uz prikaz kiparske bočice parfema Vendetta ovekovečene 1991. godine i Christy Turlington 1995. godine u belim farmerkama, okružene sa četiri gola modela.

„Stidim se nostalgije, sećanja bude nostalgiju samo kada ne možete da stvorite nova. Već radim na novim projektima o sebi i Valentinu, koje ćemo predstaviti u budućnosti”- dodao je Piccioli.    

 
 
View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) onMay 29, 2020 at 12:00pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) onMay 27, 2020 at 7:00am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) onMay 25, 2020 at 8:07am PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) onMay 27, 2020 at 12:01pm PDT

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Valentino (@maisonvalentino) onMay 26, 2020 at 6:00am PDT

Najnovije