Harper's Bazaar Srbija

Red carpet fashion: Najbolje obučene zvezde na Filmskom festivalu u Veneciji

Ko je šta nosio na glamuroznom italijanskom filmskom festivalu

Tekući SAG-AFTRA štrajk znači da je crveni tepih ovogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala bio neobično prigušen. Ipak, prethodni dani nisu bili sasvim bez modnih naslova.

Kao prvo, Emma Corrin je izazvala pometnju kada je ponela Miu Miu outfit bez pantalona, direktno sa sa modne piste na Lido. Na drugom mestu, Amal Clooney je počastila svet još jednim uvidom u svoju impresivnu kolekciju arhivske mode, dolebdeći na 14-godišnu dodelu DVF nagrada odevena u blush slip haljinu iz Dior kolekcije za jesen 2000,  Johna Galliana. Recimo samo da niko nije gledao Amalin plus jedan – iako je Amalin plus jedan George Clooney.

Ovogodišnji red carpet krasila je i mlada zvezda Sydney Sweeney, birajući romantične izglede u Giorgio Armani balskoj, crnoj toaleti, i Miu Miu midi haljini od roze čipke i detalja od dijamanata kanališući unutrašnju Barbie.

Muškarci su, takođe, doneli svoju stilsku igru na crvenom tepihu. Počevši od dnevnih kombinacija u kojima je briljirao, iako su sve uključivale kačket, Jacob Elordi izgledao je fantastično i na crvenom tepihu. Obučen u naizgled klasično crno odelo brenda Valentino, modnu veštinu otkrio je u samo jednom detalju – kravati. Na reveru je nosio leptira, na uvetu gotovo neprimetnu mindjušicu i prsten na kažiprstu.

Jedan od najbolje obučenih džentlmena bio je i Adam Driver, američki glumac koji je došao da promoviše svoj poslednji film Ferrari. Poput glavnog junaka kojeg igra, odisao je pravom italijanskom elegancijom – uz klasičan smoking sa leptir mašnom nosio je začešljanu dužu kosu sa strane.

Kad je stil u pitanju, najviša ocena i ove godine pripada glumcu i manekenu naših korena, Alessandru Eggeru. Da je Filmski festival u Veneciji mesto gde se oseća komotno kao kod kuće, videlo se po nonšalanciji sa kojom je nosio ultraelegantno odelo od somota Lardini uz cipele brenda Zegna i dijamantski prsten Damiani. Uz leptir mašnu, cvetić na reveru i svetlo plavu kosu, ceo stajling bio je dodatno kul.

U galeriji ispod pogledajte i ostale zvezde koje su donele glamur crvenom tepihu italijanskog filmskog festivala.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M

Najnovije