Harper's Bazaar Srbija

Salma Hayek i Gucci pomažu ženama pogođenim nasiljem za vreme pandemije

Danas je glumica, član uprave Kering i supruga Francois-Henri Pinaulta, Salma Hayek-Pino najavila lansiranje kampanje  #StandWithWomen za podršku ženama koje su pogođene nasiljem za vreme pandemije.

Prema UN-Women i WHO, na vrhuncu pandemije COVID-19, širom sveta je došlo do porasta slučajeva nasilja u porodici. To potvrđuju i podaci Google Trends-a, koji ilustruju porast upita za pretragu u vezi sa problemom za 143% širom sveta (od 2. maja 2020.).

„Sada je vreme da se okupimo kao nikad do sada kako bismo zaštitili zdravlje, bezbednost i ljudska prava devojaka i žena širom sveta“, rekla je Hayek-Pino.

„Izražavamo solidarnost sa ženama širom sveta da se stane na kraj rodno zasnovanom nasilju. Izražavamo solidarnost sa ženama iz celog sveta, jer je u pitanju napredak koji smo postigli u dugoj borbi za ravnopravnost polova“, izjavila je Salma.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gucci (@gucci) onMay 20, 2020 at 8:03am PDT

Glumica je suosnivač Chime For Change, Guccijeve kampanje u kojoj su brend i njegovi ambasadori pokrenuli pitanje rodne nejednakosti. U sklopu novog zajedničkog projekta #StandWithWomen, konglomerat Kering i Chime For Change pokrenuli su crowdfunding za specijalizovane organizacije. Finansijska pomoć biće obezbeđena platformi Chayn Italia, organizaciji Equality Now koja deluje na Bliskom Istoku i Severnoj Africi, Rosa fondu u Velikoj Britaniji i drugim kompanijama širom sveta koje se bore za sigurnost i prava žena.

Pokretanju #StandWithWomen prethodile su donacije u ime Keringa i Kering fondacije u Kini, Italiji, Francuskoj i SAD-u, kao i donacija od dva miliona evra u ime Guccija u okviru inicijative „Ovo je naš zajednički slučaj“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) onMay 20, 2020 at 4:01am PDT

Najnovije