Slučaj Bottega Veneta: Daniel Lee je otišao, a ko dolazi na mesto novog kreativnog direktora?

Trenutno jedan od najaktuelnijig modnih brendova je doživeo smenu na čelu kreative.

U iznenađujućim modnim vestima, Business of Fashion je krajem prošle nedelje objavio da će Daniel Lee napustiti modnu kuću Bottega Veneta.

Kering grupa rekla je u saopštenju da je taj potez bio “zajednička odluka”.

Lee je izjavio: „Moje vreme u Bottega Veneta je bilo neverovatno iskustvo. Zahvalan sam što sam radio sa izuzetnim i talentovanim timom i zauvek sam zahvalan svima koji su bili deo kreiranja naše vizije.”

Kuća je brzo imenovala njegovu zamenu.

Matthieu Blazi, koji je bio na funkciji dizajnera “ready to wear” kolekcija od 2020. godine, imenovan je za novog kreativnog direktora i predstaviće svoju prvu kolekciju u februaru 2022.

Dizajner je radio za Rafa Simonsa, kao i na pozicijama u kućama Maison Martin Margiela, Celine i Calvin Klein.

Lee je bio na čelu Bottege tek tri godine, ali je za to vreme podigao italijansku modnu kuću do novih visina, što je rezultiralo ogromnim komercijalnim uspehom (da ne spominjemo niz nagrada).

Lee je udahnuo novi život ovom brendu, a posebno njegovim aksesoarima.

Od Rihanne preko Hailey Bieber do Victorije Bekham – svi su u više navrata nosili Leejevu interpretaciju Bottege – koju su mnogi nazvali „Nova Bottega“.

U nastavku pogledajte kako devojke sa Instagrama nose trendi torbe Cassette i Pouch, ali i glomazne čizme sa potpisom kuće koje su možda i najtraženiji model već nekoliko sezona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pitu Reyes (@trucosdeestilo)

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije