Otkrivamo vam koja torba je preteča čuvene Birkinke!

Lauren Santo Domingo, jedna od osnivačica platforme Moda Operandi, govori o svojoj čuvenoj putnoj torbi.

Mislim da bi većina ljudi kao svoje bezvremene komade istakla nešto jednostavno, dok ja volim da isti nose nešto izraženiji pečat. To su stvari koje ne mogu da se nađu bilo gde.

Želim da su ukorenjene u određeno vreme, određen trenutak, određen trend, jer u tome leži lepota nošenja arhivskih komada. Moja izuzetno velika Hermès putna torba neobičan je rođak tradicionalne Birkin torbe i dosta je personalnija. Za deset, dvadeset, čak trideset godina, i dalje će me zabavljati i uzbuđivati. Zaista volim Hermès torbe, ali više one neobičnih oblika, a ne standardne Birkin ili Kelly torbe.

Veoma dugo sam tražila ovu vrstu prtaljaga.Teško ga je pronaći, pa kad sam naišla na jednu pre godinu dana, bila sam odušveljna i morala sam je imati. Pored veličine, izuzetno je kvalitetna i jako praktična. Neverovatna količina stvari može da stane u nju i prevazilazi običnu weekend getaway torbu. Pošto je u pitanju platno, mnogo je lakša od mojih ostalih kofera.

Puno putujem sama i predstavlja nešto sa čime se lako snalazim.Takođe me čini pažljivijom. Poznato je da sa vremena na vreme ostavljam pasoš iza sebe, ali kada putujem sa ovom torbom, čuvam je kao oči u glavi. A onda se podrazumeva da je i moj pasoš, takođe, na sigurnom.

U pitanju je Haut à Courroies i predstavlja preteču famozne tašne Birkin. Prvobitno je bila korišćena za čuvanje sedala za jahanje. Danas je savršena za putovanja, kao što je to slučaj sa Santo Domingo.

Photo: Profimedia, Promo

Najnovije