Harper's Bazaar Srbija

Sve što treba da znate o predstojećem New York Fashion Weeku

Održaće se digitalno od 14. do 18. februara.

Februar je mesec koji su dizajneri izabrali da predstave svoje kolekcije za sledeću jesen, a to znači da su Nedelje mode za kolekcije AW21 započele širom sveta. Među njima je i Njujork, koji u suštini otvara čitavu priču za predstojeći London, Milano i Pariz.

Što se tiče njujorške Nedelje mode, ona će se održati od 14. do 18. februara bez prisustva javnosti – uslov koji nameće pandemija Covid-19. Program uključuje revije uživo, prezentacije, virtuelni sadržaj i sastanke u salonima. Na Nedelji mode učestvovaće ukupno 107 dizajnera iz 14 zemalja.

Za početak, organizator IMG u saradnji sa Black in Fashion Council, podržava modnu zajednicu crnaca i uključila je u program sastanke „showrooms black label brands“ u Njujorku i Los Anđelesu.

Među najpopularnijim imenima koja će ove nedelje predstaviti svoje kolekcije su Jason Wu, Veronica Beard, Alice + Olivia, Markarian, Badgley Mischka, Anna Sui, Monse, Adeam, Rodarte, Anna Sui, Jonathan Simkhai, Rebecca Minkoff, Prabal Gurung,  Proenza Schouler i drugi, dok će se mnogi novi brendovi predstaviti po prvi put kao što su Aarmy, Maison Atia, Maison Kitsuné, Marrisa Wilson, Studio Amelia, Victor de Souza.

Jason Wu i Rebecca Minkoff jedina su dva dizajnera koji će održati revije sa fizičkim prisustvom i ograničenim brojem gostiju. Pored toga, IMG po prvi put uvodi odeljak The Drops, gde će svakog dana registrovani na nyfw.com imati priliku da dobiju ograničene komade iz kolekcija dizajnera koji učestvuju, naime Jason Wu, Radarte x Virgil Normal, Prabal Gurung, LaQuan Smith i Aarmy.

Program takođe uključuje seriju podcastova, seminara lepote, virtuelnih bootcampova i diskusija sa ljudima iz modne industrije. Među njima je i diskusija sa dizajnerkom brenda Markarian, Alexandrom O’Neill i dizajnerom Sergiom Hudsonom. Mesto događaja biće Spring Studios u Njujorku, dok ih možete pogledati registracijom na NYFW.com.

Podsetimo se da je pre nekoliko dana Tom Ford, predsednik CFDA-e, Saveta američkih dizajnera, program Njujorške nedelje mode preimenovao u „American Collections Calendar“, dajući priliku onim američkim dizajnerima i brendovima koji žele da predstave svoje kolekcije putem platforme Runway360  bez obzira na datume njujorške Nedelje mode – bilo gde u zemlji ili svetu. Mnogi dizajneri koji učestvuju na Nedelji mode deliće kolekcije putem platforme Council, poput Jason Wu-a i Prabal Gurung-a, dok neki – poput Gabriele Hearst, Carolina Herrera, Christian Siriano, Oscar de la Renta, Thom Browne, Altuzarra, Jonathan Cohen će predstaviti svoje kolekcije ekskluzivno na Runway360.cfda.com. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYFW (@nyfw)

Najnovije