Harper's Bazaar Srbija

Veče u znaku speciijalne kolekcije Iris Apfel X H&M

Sinoć su u Beogradu ljubitelji mode prisustvovali predstavljanju H&M kolekcije kreirane u saradnji sa ikonom modnog sveta Ajris Apfel, slaveći vek njenog postojanja i ličnog stila. Veče je uveličao razgovor na temu autentičnosti, života i mode, između Maje Uzelac, kolumnistkinje i rediteljke, i Branke Petrić, jugoslovenske dive i poznate umetnice. Branka je u slavu stila, ritualno ugasila svećicu na torti, pozvavši sve goste da zamisle želju i osveste svoje vrednosti.

Poput same Ajris, linija ohrabruje ljude da kroz odevanje pokažu ko su, šta žele da kažu i da se istovremeno dobro zabave. Kako su okosnice ove saradnje smelost odevanja, umetnost življenja i traganje za inspiracijom na svakom koraku, ovim povodom je kreirana i lokalna kampanja sa pop zvezdom Ivom Lorens, influenserkom Unom Krlić, make-up umetnikom Milanom Bauranovim i Majom Uzelac. Oni su na događaju poneli modele i dali svoj glas filozofiji koju promoviše Ajris.

Inspirisana jedinstvenim pristupom Ajris Apfel, zagovornice estetike „više je bolje, a manje je dosadno“, ova kolekcija nudi asortiman upečatljivih komada razigranih tekstura, šara i krojeva. Odeća i dodaci su kreirani u čast nepokolebljive nezavisnosti Ajris Apfel i originalnog osećaja za stil.

Branka Petrić, dama koja jednako blista i pleni svojom energijom u životu i na sceni, sada kao i u svojoj mladosti, ispričala je da joj je baš Ajris Apfel bila inspiracija za pripremu jedne od njenih mnogobrojnih uloga.

„U predstavi „Arzamas” igrala sam majku, koja je jedna prava gospođa puna energije. Neodoljivo me je podsetila na Ajris, po svom načinu života i odevanja, te sam je tako i zamislila dok sam vežbala ulogu. Ona je žena koja poziva na hrabrost i upravo zbog toga ima takvu moć. Za mene je to čista inspiracija. Svako treba baš poput nje da sačuva sebe i neguje jedinstvenost koju poseduje”, istakla je Branka.

Iris Apfel x H&M kolekcija biće dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj od 31. marta 2022. godine.

Tekst i fotografije: Promo

Najnovije