Harper's Bazaar Srbija

Svi naučno-fantastični outfiti ratnice Zendaye za promociju “Dune: Part Two”

Kanalisanje unutrašnjih ratnika maestralnim outfitima izveo je i ostatak famozne "Dune" ekipe.

Zendaya jednostavno ne uzima slobodan dan kada je u pitanju serviranje nezaboravnih modnih trenutaka. Glumica, koja trenutno promoviše „Dune: Part Two“, nastavak naučnofantastične serije filmova Denisa Villeneuvea, svakim svojim izgledom servira šik svemirskog doba.

Uz pomoć čuvenog stilista i modnog partnera u zločinu, Lawa Roacha, Zendaya postavlja nove standard uzbudljivim siluetama, privlačnim teksturama i potezima neočekivanih dizajnera. Za svoje prvo pojavljivanje na crvenom tepihu u ovoj rundi medijskih nastupa, glumica je obukla custom Torisheju outfit, sa skulpturalnim crop-topom i crveno-crnom maksi suknjom sa dubokim izrezom sa strane.

Dok je Zendaya uvek prva na liniji, njene kolege iz filma, Timothée Chalamet, Florence Pugh i Austin Butler, takođe se odlično drže na modnom frontu. Florence je kanalisala svoj kraljevski lik (koji, na osnovu onoga što smo videli u trejleru, redovno nosi srebrne, metalik outfite) u svetlucavom Galvan setu prekrivenom šljokicama, a momci su odabrali elegantne Hermès izglede.

Drugi dan premijere filma u Meksiku, čuvena četvorka nastavila je da demonstrira sartorijalnu izvedbu kanališući unutrašnje ratnike u sebi tamnim paletama i kožom, upečatljivim krojevima i eteričnim referencama.

Zendaya je nosila braon Bottega Veneta komplet iz kolekcije brenda za jesen/zimu 2023, Florence belu Standing Ground haljinu, Austin crno odelo na pruge Saint Laurent, dok je Timothée ovog puta bio u Pradi.

Pres turneja stigla je do Evrope, preciznije do Pariza, gde Zendaya nastavlja da pokazuje neke od najinovativnijih i najboljih outfita današnjice. Na primer, bela Maison Alaia haljina, koja je debitovala na pisti kuće za jesen/zimu 24 pre par nedelja. Top u obliku strukiranog steznika koji se spiralno spušta u asimetričnu suknju sa prorezom do butina, savršen je primer korišćenja tehnike u svrhu mode.

Njen partner Timothée Chalamet takođe je bio prisutan, gde je na sličan način iskoristio priliku da pokaže svoj lični stil, u Bottega Veneta outfit od glave do pete. Nosio je crnu rolku dugih rukava uvučenu u uglađene pantalone od zmijske kože.

Kasnije, za crveni tepih, dvojac se presvukao u dramatičnije outfite, inspirisane fantastikom (naravno). Zendaya je nosila Louis Vutton set, dok je Timothée bio u Givenchy couture odelu koje je upario sa grafičkom rolkom i Cartier nakitom.

Pravi fanovi Zendaye će se setiti Versace haljine inspirisane Jovankom Orleankom koju je nosila na Met Gali 2018. godine. A sada, za svetsku premijeru filma Dune 2, Zendaya se pojavila na crvenom tepihu ni manje ni više nego u metalnom oklopu.

Ovo neverovatno remek delo iz arhive bredna Mugler, je deo couture kolekcije iz 1995. godine. Hromirani oklop isprepleten je prozirnim panelima na rukama, grudima, leđima i nogama (da, čak i sa pomalo provokativnim pogledom na zadnjicu).

Glumica se potom presvukla u prelepu crnu haljinu brenda Mugler, koja je imala struktuirani korset i detalj sa jednim ramenom. Haljinu je upotpunila sjajnim nakitom brenda Bulgari.

Zendaya i Timothee Chalamet su nosili identične kombinezone brenda Juun.j na konferenciji za štampu u Južnoj Koreji. Tandem je za ovaj događaj odabrao koreanskog dizajnera, pri čemu je Zendaya nosila kombinezon u boji breskve, a Chalamet sivi.

Glumica je prisustvovala premijeri u Seulu noseći vintage Givenchy komplet iz kolekcije jesen/zima 1999. godine.

Na premijeri u Njujorku, glumica je nosila belu haljinu brenda Stéphane Rolland Couture sa provokativnim izrezom. Donji deo haljine bio je ukrašen zlatnim, skulpturalnim detaljima za upadljiv, futuristički efekat.

Foto: Profimedia

Najnovije