10 najboljih stajlinga mlade Brooke Shields koji će vas inspirisati

„Želite da znate šta je između mene i mojih farmerki? Ništa! “- ova fraza petnaestogodišnje Brooke Shields iz kultne reklame za Calvin Klein 1980. godine izazvala je takav skandal da se i danas pamti.

Ovom reklamom je u stvari započela manekenska karijera Brooke Shields. Nakon toga, usledilo je snimanje svih istaknutih filmskih uloga (uključujući čuvenu „Plavu lagunu“) i ugovori o učešću u reklamnim kampanjama. Ova „devojka“ sa očaravajućim izgledom napunila je 56 godina - i u čast toga se sećamo njenih najlepših arhivskih fotografija.

Naročito su inspirativne fotografije iz 80-ih: tada je Brooke bila na vrhuncu popularnosti. Tada se dogodio ugovor sa Calvin Klein-om, i „Plavom lagunom“, i počela je njena svetska slava. Ne bez skandala, naravno - Shields ne samo da je glumila u nekoliko provokativnih reklama, već je i uspela da osvoji nekoliko nagrada "Zlatna malina" kao najgora glumica. Međutim, ovo je očigledno nije uznemirilo: novopečena super zvezda družila se sa Yves Saint Laurentom, provodila sve vikende u legendarnom klubu Studio 54 i uživala u stečenoj slavi.

Naravno, oblačila se u skladu sa trendovima – nosila je jakne od velura, cvetne haljine i farmerke vezene kamenčičima. Iznenađujuće, ali istinito: tokom godina ova odeća nije pala u zabroav. Zato vam savetujemo da se inspirišete njenim stajlinzima. Na kraju, dolazi sezona letnjih zabava - a ideje za spektakularni izgled očigledno neće biti suvišne.

foto:Pinterest

Pročitajte još

Pročitaj još